2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Karácsony Gergely és Mravik Zsolt is hallgat a 2019-es kampányfinanszírozási botránnyal kapcsolatban + videó

Továbbra is hallgat Karácsony Gergely az egyre dagadó kampány-finanszírozási botrányról. A Mediaworks-höz került dokumentumokból nemrég derült ki, hogy a 2022-es kampánya előtt, már az 5 évvel ezelőtti főpolgármesteri kampányát is külföldről pénzelték- a módszer és a szereplők is ugyanazok.

  • Karácsony Gergely és Mravik Zsolt is hallgat a 2019-es kampányfinanszírozási botránnyal kapcsolatban + videó

Hiába. Karácsony Gergely nem válaszolt a Magyar Nemzet kérdésére. Inkább azt tette, amit az utóbbi napokban a baloldali politikusok is tesznek, ha kellemetlen kérdéseket kapnak, propagandistázásba kezdett. 

Karácsony Gergely tehát továbbra is hallgat a körülötte egyre dagadó botrányról. Annak ellenére is, hogy mint kiderült, hatalmas dokumentumcsomag került a MediaWorks birtokába, amelyből több részlet már napvilágot látott. Ezek például azt is bizonyítják, hogy Karácsony Gergelynek nem csak a 2022-es miniszterelnöki, hanem már az 5 évvel ezelőtti főpolgármesteri kampányát is külföldről finanszírozták. Méghozzá hasonlóan kidolgozott rendszerrel.

A Magyar Nemzet stábja felkereste annak az eredetileg autókölcsönzéssel foglalkozó cégnek a székhelyét, amelynek egyik vezetője Karácsony Gergely tanácsadójának az élettársa. A korábban alig pár százezres bevétellel tengődő cég könyvelésében 2019-ben hirtelen megjelent egy 120 milliós összeg. Ennek nagy részét a cégvezető Mravik Zsolt osztalékként felvette. A MAgyar Nemzet úgy tudja, hogy ebből 75 millió forint készpénzben ahhoz Perjés Gáborhoz került, aki az adományládika néven elhíresült botrányban pénzhordóemberként ismert meg a közvélemény.

A Magyar nemzet riportere próbálta elérni Mravik Zsoltot, aki - akárcsak Karácsony - nem beszél az ügyről.

Hiába hallgatnak vagy tagadnak a botrány szereplői, egyre több bizonyíték gyűlik össze ellenük.udai Gyula, a Fidesz parlamenti képviselője ezért feljelentést tett a Nemzet Adó- és Vámhivatalnál a Magyar Nemzet tényfeltáró cikke alapján. A politikus szerint megalapozott a gyanú, hogy Karácsony bizalmi köréhez tartozó szereplők közreműködésével a külföldről pénzelt kampánnyal összefüggésben költségvetési csalást, pénzmosást és egyéb bűncselekményeket is elkövethettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!