2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Karácsony elvárja a kormány figyelmét, de ő nem hallgat a polgármesterekre

Miután Orbán Viktor miniszterelnök kormányrendeletben ingyenessé tette a parkolóházak használatát, Karácsony Gergely főpolgármester ismét a Facebookon üzent a kormányfőnek, akinek szerinte többször kéne hallgatnia az emberekhez legközelebb álló önkormányzatokra. A főpolgármester megfogadhatná a saját tanácsait, ugyanis a Városháza parkolójának a megnyitása nem szerepelt a posztjában, holott Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere az elmúlt egy hétben többször fordult hozzá a belvárosi lakók ezen kérésével.

  • Karácsony elvárja a kormány figyelmét, de ő nem hallgat a polgármesterekre

– Örülök, hogy a miniszterelnök megértette és elfogadta a javaslatomat, így egy kicsit enyhülhet az ingyenes parkolás okozta káosz Budapesten. Fontos lenne, hogy a miniszterelnök gyakrabban hallgasson az emberekhez legközelebb álló önkormányzatokra; és nem csak akkor, amikor már baj van, hanem a döntések meghozatala előtt is – írta Karácsony Gergely vasárnap reggeli Facebook-bejegyzésében, miután Orbán Viktor miniszterelnök szombat este bejelentette, hogy este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban elrendelte a lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkolók használatát díjfizetés nélkül.

A főpolgármester posztjából kiderül, hogy Karácsony kettős mércét alkalmaz, mert elvárja, hogy a miniszterelnök és a kormány vegye figyelembe a fővárosi városvezetők ajánlásait, de ő maga figyelmen kívül hagyja a fideszes polgármesterek javaslatait. Az egyik ilyen a Városháza parkolójának az V. kerületi lakosok előtti megnyitása, amelyet Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros-Lipótváros polgármestere ajánlott meggondolásra.

A polgármester emlékeztetett: Karácsony Gergely főpolgármester választási kampányában azt ígérte, hogy a Városháza parkolója közparkká alakul. Egy év eltelt, de még mindig a helyi politikusok autói parkolnak a téren. Ezért Szentgyörgyvölgyi felszólította a főpolgármestert, hogy adják át a parkolóhelyeket azoknak, akik a kerületben laknak.

– Nem volt egy olyan főpolgármester, aki fontosnak érezte világossá tenni minden polgár számára, hogy a hivatal dolgozóinak és a helyi politikusok autóinál fontosabbak ők – mondta Karácsony Gergely a kampányában zászlóshajóprojektként emlegetett Városháza udvarának megnyitása kapcsán. A főpolgármester szavait Szentgyörgyvölgyi Péter, V. kerület polgármestere idézte fel Facebook-oldalán.

– Vajon most van ilyen főpolgármester? – tette fel a kérdést a Belváros-Lipótváros polgármestere, aki hozzátette: egy év eltelt a főpolgármesteri ciklusból, de a Városháza még mindig nem közpark.

– Addig is, tisztelettel kérem Karácsony Gergely főpolgármester urat, hogy ha már az V. kerületi lakosok számára kizárólagos parkolóhelyek biztosítására nekem nem adott lehetőséget, akkor engedje át a Városháza udvarának parkolóhelyeit mindazoknak, akiknek az otthonuk az V. kerület. Itt az alkalom világossá tenni, hogy mennyire fontos Önnek minden polgár – szólította fel Karácsonyt Gergelyt az V. kerület polgármestere.

A Magyar Nemzet megírta: a belváros vezetése Karácsony Gergely főpolgármestert a fővárosi parkolási rendelet felülvizsgálatára kérte. Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere lapunknak elmondta, előterjesztésben arra kérik a főpolgármestert, hogy a lakosság részére kialakítandó kizárólagos várakozóhelyek kijelölésére vonatkozó döntési kompetenciát ruházza át az egyes kerületek vezetésére. Szavai szerint leginkább az önkormányzatok ismerik a helyi viszonyokat, és ők képesek megítélni, hogy például mennyi parkolóhelyre van szükség a kerület lakosai számára. A polgármester hangsúlyozta: az előterjesztést a békés egymás mellett élés jegyében fogalmazták meg, és a döntési kompetencia birtokában a megfelelő arányban képviselnék a fővárosi polgárok elvárásait. Szentgyörgyvölgyi Péter úgy vélte, a javasolt szisztémában biztonságosabbá válna a közlekedés.

Orbán Viktor döntött: a parkolóházak ingyenesek lesznek éjszakára

A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá szombat este Orbán Viktor miniszterelnök a parkolást könnyítő intézkedésekről. A november 23-án hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni . ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!