2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Karácsony: Budapestnek vissza kell kerülnie az Unió térképére

Nyitott városvezetést, zöldebb fővárost és a közlekedési problémák megoldását is kitűzte célul Karácsony Gergely. A Párbeszéd társelnöke és főpolgármester-jelöltje szombati programismertetőjén azt is mondta: vissza kell kerülnie Budapestnek az unió térképére.

  • Karácsony: Budapestnek vissza kell kerülnie az Unió térképére

Zöldebb, tisztább levegőjű fővárost és kreatívabb városvezetést hozna létre Karácsony Gergely. A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje tízpontos javaslatcsomagban foglalta össze programját, és azt, hogy min változtatna a jelenlegi állapotokon. A nyitott városvezetést is célul tűzte ki a jelölt, ami azt jelentené, hogy a fővárosi lakosok véleményezhetnék a meghozott döntéseket, de újakat is javasolhatnának. Tisztább levegőt is szeretne Karácsony Gergely és szorosabb kapcsolatot az unióval.

Tele van az uniós intézményrendszer olyan támogatási formákkal, amihez nem kell Orbán Viktor. El kell érnünk azt, hogy ezek a formák növekedjenek. El kell érnünk azt - az európai parlamenti választásokban erről sokat kell majd beszélnünk -, hogy ha már az unió a jogállami feltételekhez köti az uniós támogatásokat, akkor azok a városok, amelyek megfelelnek a jogállamiság kritériumainak, azok kapják meg közvetlenül, a saját kormányuktól függetlenül azokat a pénzeket– mondta Karácsony Gergely.

A Demokratikus Koalíció is Karácsony Gergely jelölését támogatja a baloldali előválasztáson. Ezt Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke jelentette be Facebook-oldalán. Az előválasztás első fordulójában az MSZP-s Horváth Csaba lesz Karácsony ellenfele. A szocialista politikus egyébként több ajánlást gyűjtött a zuglói polgármesternél. Az előválasztási kampányba Bajnai Gordon is beszállt, a volt miniszterelnök videóüzenetben tette közzé, hogy a Párbeszéd társelnökére szavaz majd, mivel szerinte Karácsony Gergely már Zugló polgármestereként bizonyította rátermettségét a főpolgámesteri posztra.

Ha elegen megyünk el az előválasztáson szavazni, akkor esélyünk van hogy a legjobb, a legesélyesebb jelöltet válasszuk ki. Én is el fogok menni, és azt is elárulom: Karácsony Gergelyt fogom támogatni. Gergely politikusi pályafutása és az elmúlt 5 évben szerzett polgármesteri, vezetői tapasztalata, amikor Zuglót ellenszélben is sikeresen vezette alkalmassá teszi őt arra, hogy kihívja Tarlós Istvánt– mondta üzenetében Bajnai Gordon. 

A január 28. és február 3. között tartott előválasztáson a választópolgárok személyesen 33 helyszínen adhatják le szavazataikat, hét forgalmas csomópontban felállított sátorban és huszonhat partirodán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!