2020. február 20.,
csütörtök, Aladár, Álmos napja

Karácsony: A változás üzenetét a fák képviselik

Hír TV

2019. augusztus 25., vasárnap 16:51

Nem tartja kudarcnak Karácsony Gergely, hogy vannak fővárosi kerületek ahol nem valósult meg, hogy egy ellenzéki jelölt induljon a Fidesz jelöltjével szemben. Erzsébetvárosban például három ellenzéki polgármesterjelölt is indul az őszi önkormányzati választáson, az ötödik kerületben pedig két baloldali jelölt áll szemben a fideszes jelölttel.

Sorra érkeznek a budapesti ellenzéki polgármester-jelöltek a közös sajtótájékoztatóra az időjárás azonban közbeszólt, feldőltek az általuk változás szimbólumának tartott földlabdás fák.

Az eső után megérkezett Karácsony Gergely is, aki bejelentette, hogy hivatalosan is elindítják a kampányt.

Az MSZP elnöke az egyik januári tüntetésen jelentette be, hogy ősszel egy ellenzéki jelölt induljon országszerte mindenhol a Fidesz jelöltjével szemben. Ennek megvalósítása azonban Budapesten a választás előtti utolsó hetekben sem sikerült.

Erzsébetváros közös ellenzéki jelöltje a DK-s Nidermüller Péter lett – Pedig a megállapodások nem erről szóltak – legalábbis ezt állítja a kerület korábbi szocialista polgármestere – aki többek között a DK-s jelölt miatt lépett ki az MSZP-ből és indul függetlenként a kerületben.

Hunvald György a Hír TV-ben beszélt arról, hogy egy ellenzéki párt vezetője felhívta telefonon, és megzsarolta, hogy ne induljon függetlenként a főváros VII. kerületében. A zsaroló személyét firtató kérdésre Gyurcsány Ferenc pártelnökre utalt.

Az ötödik kerületben sem jött össze az egy az egy ellen taktika. A Fidesz jelöltjével szemben két ellenzéki jelölt, a szocialista Tüttő Kata és a korábbi főpolgármester-jelölt Schmuck Andor is elindul.

Továbbá Karácsony Gergely mellett többek között Thürmer Gyula, Berki Krisztián és Puzsér Róbert is ellenzéki főpolgármester jelöltként indul.

Hevenyészett és változatosság nélküli destabilizálási kísérlet az ellenzéki kampány - ezt Tarlós István főpolgármester mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Tarlós István hozzátette: azoknak az ellenzéki jelölteknek, akiknek van önkormányzati kompetenciájuk, már 2010 előtt "leszerepeltek", hiszen hosszú időn át ők irányították a várost.

Hír TV