2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kapott egy azonos nevű kihívót Erdei „Rokker Zsolti” Sándor

Hír TV

2018. június 14., csütörtök 08:19, frissítve: csütörtök 08:20

Két Erdei Sándor lesz a szavazólapon a miskolci időközi választáson. A jelölteket a születési dátumuk alapján lehet majd megkülönböztetni. A Rokker Zsoltiként ismert független jelölt szerint azonos nevű kihívója a szavazatok megosztásához jöhet jól. Erdei Sándor mögé korábban a teljes ellenzék felsorakozott. A Jobbik szerint csak a Fidesznek állhat érdekében, hogy összezavarja a választókat.

A lejárató szórólapok már megjelentek, de nem csak ezzel próbálják szabotálni Erdei Sándor kampányát az ellenfelei. A Rokker Zsoltiként ismert humorista Miskolc 12-es körzetében indul az időközi önkormányzati választáson. Azt mondja, egyébként is nehéz dolga van, mert az emberek az általa megformált karakter nevét ismerik, most azonban duplán oda kell figyelnie annak, aki rá akar szavazni.

„Nagyon érdekes történéseknek vagyunk szemtanúi, Erdei Sándor, ismét, egy újabb jelölt indult a választásokon, sőt, egy Zsolt is, úgy tudom, hogy egy Molnár Zsolt nevű jelölt is van. Furcsa egy picit. Nem tudjuk egyelőre mire vélni, hogy mit akarnak. Nyilvánvalóan a választók megosztásáról lenne szó” – véli a független önkormányzati képviselőjelölt.

A két Erdei Sándort a nevük után írt születési dátum különbözteti majd meg a szavazólapon. A Jobbik szóvivője szerint a teljes ellenzéki támogatással induló humoristától tart a hatalom.

„Én azt nem állítom, hogy a Fidesz indította el a kamu Erdei Sándort, hiszen ezt nem tudom bizonyítani, de azt állítom, hogy egyedül a Fidesznek áll érdekében az, hogy két Erdei Sándor is szerepeljen a szavazólapon, ráadásul pontosan egymás alatt, úgy, hogy csak a születési dátumuk különbözteti meg egyiket a másiktól” – jegyezte meg Jakab Péter országgyűlési képviselő.

A Demokratikus Koalíció miskolci elnöke szerint a Fidesz viccet csinál az időközi választásból. „A DK az első perctől kezdve az összefogás pártján volt, és egy az egy ellen politikát akartunk folytatni. És most Miskolcon ez úgy néz ki, hogy megvalósul. Ezzel szemben nyilván próbálkozik a Fidesz mindenféle nemtelen módszerekkel, hogy több Erdei Sándort próbál indítani a választókerületben. Lehet vicceskedni, de majd a választásoknál kiderül, hogy ez nem vicc, és egy ellenzéki független jelölt fogja megnyerni ezt a választást” – reagált Varga Gergely.

A függetlenként induló másik Erdei Sándor információink szerint Nyékládházán lakik, és Tiszaújvárosban dolgozik. Nyilatkozni nem akart. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az eddigi Fideszes önkormányzati képviselő, Hubay György parlamenti mandátumhoz jutott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!