2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Kálmán Olga bemutatta programját

2019. június 19., szerda 17:47

Ingyen BKV-t az általános és középiskolásoknak, az aluljárók napi takarítását és készpénzmentes parkolást ígér Kálmán Olga. Ma mutatta be programját a DK főpolgármester-jelöltje. A Párbeszéd társelnöke szerint a korábbi televíziós műsorvezető programja szakmailag hibás és több pontja is megvalósíthatatlan.

Kálmán Olga programja főbb témáiként az egészségügyet, a közlekedést és a köztisztaságot jelölte meg. A sok ígéret között azonban kevés konkrétum hangzott el, például, hogy miből finanszírozná elképzeléseit. A DK által támogatott jelölt programját korábban már több bírálat is érte. Például az, hogy kivitelezhetetlen. Kálmán Olga szerint ezt eldönteni a Budapestiek dolga.

Az, hogy a szocialista párt, vagy a Párbeszéd politikusai mit gondolnak a programomról, az nyilván nekik nagyon fontos, az őket hallgató nézőknek nagyon fontos, de én hadd ragaszkodjak ahhoz, hogy számomra az a fontos, hogy mit fognak majd erről mondani a budapestiek - mondta Kálmán Olga. 

Szabó Tímea szerint a volt műsorvezetőnek szakértőkkel kéne konzultálnia, hiszen butaságok kerültek a programba. A Párbeszéd társelnöke úgy gondolja a független főpolgármester jelölt programjában több olyan pont is van, ami szakmailag megalapozatlan. A Párbeszéd társelnöke bízik abban, hogyha Kálmán Olga nyeri az előválasztást egyeztet a többi ellenzéki párt szakértőivel is. Elmondta: 

Én nem gondolom azt, hogy két hét alatt az ember bele tudja ásni magát mélységeiben egy város vezetésbe. Ez olyan évekig tartó munka, amit nem lehet megspórolni, és nem lehet azt mondani, hogy én most akkor két hete jelölt vagyok, be lehet biflázni bizonyos szakértői javaslatokat, érteni hozzá azt gondolom, hogy nem feltétlenül lehet ilyen rövid idő alatt.

A főpolgármester már többször nyilatkozta, hogy nem kíván az előválasztás körül kialakult bohózattal foglalkozni. Tarlós István arról is beszélt, hogy az ellenzéki kritikákkal szemben Budapest egyre élhetőbb és népszerűbb város lett az elmúlt években.

A főpolgármester úgy reagált:

Naponta halljuk a kissé dilettáns ígéretekkel tarkított nagyhangú kritikákat, miközben épp Brüsszelből érkezett ez évben a rangos elismerés, miszerint nagy fölénnyel a mi fővárosunk nyerte az Európa legjobb úti célja címet.

Tarlós István hozzátette, hogy az elismerésben külön kiemelték, hogy Budapest az elmúlt 10 év fejlesztései alapján érdemelte ki a díjat.

HírTV