2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Jutalomvacsora közpénzen

Önkormányzat által finanszírozott jutalomvacsorán látott vendégül csaknem négyszáz közmunkást Makó szocialista polgármestere. Búzás Péter a rendezvényt nem tekinti a kampány részének, ám a város fidesz–KDNP-s képviselőjelöltjei felháborítónak tartják, hogy a szocialista polgármester közpénzen próbál szavazatokat vásárolni.

Bár a baloldali pártok az elindulása óta folyamatosan támadják a közmunkaprogramot, a szocialista vezetésű makói önkormányzat előszeretettel alkalmaz közmunkásokat, közel 400-at. „Én nem voltam, de a régiektől hallottam, hogy ez hagyomány. A tavalyi év valószínűleg kimaradt valamilyen okból. Azt hallottuk, hogy a város szeretné nekünk megköszönni, amit mi végzünk. A többi majd meglepetés lesz” – mondta Kötelesné Oláh Edit közmunkás.


Az MSZP-s polgármester szerint a jutalomvacsorának semmi köze nincs a jövő hét végi önkormányzati választásokhoz. Azt állítja, korábban is volt már példa arra, hogy a város így jutalmazza a közmunkásokat, bár azt elismerte, hogy tavaly erre nem került sor. „Az a helyzet, hogy ha én kimegyek az utcára, akkor is kampány van. Ha megszólalok, akkor is kampány van. Én ezt megmondom őszintén, hogy nem tekintem a kampány részének. Itt arról van szó, hogy a közmunkások döntő részének a munkaviszonya holnap megszűnik. Most tudjuk nekik megköszönni ezt a munkát. Hát arról meg, hogy 12-én választások vannak, arról én nem tehetek” – fogalmazott Makó polgármestere, Búzás Péter.

Makó fidesz–KDNP-s képviselőjelöltjei szerint a szocialista polgármester az önkormányzat által finanszírozott rendezvénnyel a legrászorulóbb réteg szavazatait akarja megvásárolni, és közpénzből kampányol. „Teljes mértékben etikátlannak tartjuk, hogy önkormányzati, illetve közpénzekből ezeket az embereket eteti meg, vacsoráztatja meg. Úgy gondolom, hogy ezeket az embereket sokkal jobban kellene becsülni, tehát nem a kampány részeként felhasználni őket” – szögezte le a város fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelöltje.

A közmunkások a vacsora mellé három- és ötezer forintos készpénzjutalmat is kaptak az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

A tűzszünet lejárta után Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Szegedi Dániel tanárt Jeruzsálemből és vendégünk volt Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!