2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Belföld

Jutalomosztáskor bezzeg kaszáltak Karácsonyéknál

A járvány idején a főváros több pénzt fordított prémiumokra, mint az előző esztendőben, a közterületek viszont egyre gondozatlanabbak, ami szerintük kedvez a biodiverzitásnak - írja a Magyar Hírlap.

  • Jutalomosztáskor bezzeg kaszáltak Karácsonyéknál

Az új tényfeltáró portál, a Bennfentes.net információi szerint a fővárosi járványkezelés sajátos beszerzési elveket követett a maszkok és tesztek beszállítóinak kiválasztásakor. Többek között ismeretlen, parfüm- és bútorértékesítéssel foglalkozó vállalkozók cégére bukkant a portál, amely ezt megelőzően gazdasági tevékenységet nem végzett, árbevétele, alkalmazottja nem volt, viszont hatalmas, 210 millió forintos megrendelést kapott a Karácsony Gergely vezette Budapesttől.

Ugyanakkor 2020-ban több mint hetvenmillió forintnyi jutalmat osztottak szét az önkormányzati vezetők között, majdnem négymillió forinttal többet, mint a válság előtt, 2019 végén

– idézte fel az Adatradar.hu. Volt olyan tisztviselő, aki nem sokkal a menesztése előtt kapott 7,225 millió forintos bónuszt a fizetése mellé.

Karácsonyék eközben folyamatosan forráshiányra panaszkodnak, Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes hétfőn arról posztolt: „Van egy helyzet és egy törekvés, ezek pedig összecsúsznak. A helyzet Budapest költségvetési helyzete: a főváros a csőd szélén áll, (…) a Főkertnek sincs elég pénze az alapfeladatai ellátására sem. A törekvés pedig az, hogy megújítjuk a budapesti zöldfelületek kezelését, igyekszünk a természetesebbhez minél közelebb álló, biodiverz felületeket kialakítani.”

A Főkert költségvetését, 344 millióról 180 millió forintra csökkentették, az elhanyagolt parkokat pedig méhlegelőnek nevezik. Összesen 22 helyszínen 282 ezer négyzetmétert kereszteltek át, ezeket táblákkal is jelzik.

A gondozatlan területeken elenyészően kevés a virág, sokkal több egérárpát és egyéb gyomnövényt találni. A fővárosiak a kezdeményezést felháborodva fogadták, ennek hatására a XI. kerületi Bocskai úton méhlegelőnek kinevezett területről már eltűnt a tábla, a gazt lekaszálták.

A főpolgármester hiperpasszív nyelvtudását Gyurcsány Ferenc DK-elnök hétfőn a parlamentben igyekezett mentegetni, megjegyezve, Tarlós István főpolgármester sem beszélt nyelveket. A Magyar Hírlap megkeresésére a korábbi városvezető azt mondta, a vitát méltatlannak tartja, mert nagy a különbség kettejük között.

„Én sosem mondtam, hogy tudok nyelveket, és nem hazudtam mindenfélét erről, rá­adásul nem akartam miniszterelnök lenni, ami alapvetően más tisztség, mint a főváros vezetése” – fogalmazott Tarlós. Megjegyezte, amikor ő igazán nyelvtanuló korban volt a hatvanas évek közepén, még más lehetőségek voltak, mint a kilencvenes évek elején, amikor Karácsonynak lett volna erre lehetősége.

Karácsony megválasztása óta legalább 16 alkalommal vette igénybe angol tolmács segítségét, ami több mint hárommillió forintba került a fővárosi költségvetésnek – derül ki az Önkormányzat honlapján közzétett tájékoztatóból.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!