2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 06:00

Belföld

Jutalomosztáskor bezzeg kaszáltak Karácsonyéknál

A járvány idején a főváros több pénzt fordított prémiumokra, mint az előző esztendőben, a közterületek viszont egyre gondozatlanabbak, ami szerintük kedvez a biodiverzitásnak - írja a Magyar Hírlap.

Az új tényfeltáró portál, a Bennfentes.net információi szerint a fővárosi járványkezelés sajátos beszerzési elveket követett a maszkok és tesztek beszállítóinak kiválasztásakor. Többek között ismeretlen, parfüm- és bútorértékesítéssel foglalkozó vállalkozók cégére bukkant a portál, amely ezt megelőzően gazdasági tevékenységet nem végzett, árbevétele, alkalmazottja nem volt, viszont hatalmas, 210 millió forintos megrendelést kapott a Karácsony Gergely vezette Budapesttől.

Ugyanakkor 2020-ban több mint hetvenmillió forintnyi jutalmat osztottak szét az önkormányzati vezetők között, majdnem négymillió forinttal többet, mint a válság előtt, 2019 végén

– idézte fel az Adatradar.hu. Volt olyan tisztviselő, aki nem sokkal a menesztése előtt kapott 7,225 millió forintos bónuszt a fizetése mellé.

Karácsonyék eközben folyamatosan forráshiányra panaszkodnak, Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes hétfőn arról posztolt: „Van egy helyzet és egy törekvés, ezek pedig összecsúsznak. A helyzet Budapest költségvetési helyzete: a főváros a csőd szélén áll, (…) a Főkertnek sincs elég pénze az alapfeladatai ellátására sem. A törekvés pedig az, hogy megújítjuk a budapesti zöldfelületek kezelését, igyekszünk a természetesebbhez minél közelebb álló, biodiverz felületeket kialakítani.”

A Főkert költségvetését, 344 millióról 180 millió forintra csökkentették, az elhanyagolt parkokat pedig méhlegelőnek nevezik. Összesen 22 helyszínen 282 ezer négyzetmétert kereszteltek át, ezeket táblákkal is jelzik.

A gondozatlan területeken elenyészően kevés a virág, sokkal több egérárpát és egyéb gyomnövényt találni. A fővárosiak a kezdeményezést felháborodva fogadták, ennek hatására a XI. kerületi Bocskai úton méhlegelőnek kinevezett területről már eltűnt a tábla, a gazt lekaszálták.

A főpolgármester hiperpasszív nyelvtudását Gyurcsány Ferenc DK-elnök hétfőn a parlamentben igyekezett mentegetni, megjegyezve, Tarlós István főpolgármester sem beszélt nyelveket. A Magyar Hírlap megkeresésére a korábbi városvezető azt mondta, a vitát méltatlannak tartja, mert nagy a különbség kettejük között.

„Én sosem mondtam, hogy tudok nyelveket, és nem hazudtam mindenfélét erről, rá­adásul nem akartam miniszterelnök lenni, ami alapvetően más tisztség, mint a főváros vezetése” – fogalmazott Tarlós. Megjegyezte, amikor ő igazán nyelvtanuló korban volt a hatvanas évek közepén, még más lehetőségek voltak, mint a kilencvenes évek elején, amikor Karácsonynak lett volna erre lehetősége.

Karácsony megválasztása óta legalább 16 alkalommal vette igénybe angol tolmács segítségét, ami több mint hárommillió forintba került a fővárosi költségvetésnek – derül ki az Önkormányzat honlapján közzétett tájékoztatóból.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Ráengedhették a szennyvizet a strandolókra

A Római parti szabadstrand mintegy három kilométerrel lejjebb van attól a csatornától, ahol a fekáliás víz a Dunába ömlik. 2021. szeptember 24.

Nem lép ki a DK a botrányba keveredett ózdi jobbikos alpolgármester mögül

Dobrev Klára ismételten csak elmenekülni tudott a HírTV kérdései elől. 2021. szeptember 24.

Orbán Viktor: A Balkánt integrálni kell az EU-ba

A Balkán Európa szerves része - hangsúlyozta a kormányfő a Délklet-európai Országok parlamenti elnökeinek 10. konferenciáján. 2021. szeptember 24.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!