2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Jutalomosztáskor bezzeg kaszáltak Karácsonyéknál

A járvány idején a főváros több pénzt fordított prémiumokra, mint az előző esztendőben, a közterületek viszont egyre gondozatlanabbak, ami szerintük kedvez a biodiverzitásnak - írja a Magyar Hírlap.

  • Jutalomosztáskor bezzeg kaszáltak Karácsonyéknál

Az új tényfeltáró portál, a Bennfentes.net információi szerint a fővárosi járványkezelés sajátos beszerzési elveket követett a maszkok és tesztek beszállítóinak kiválasztásakor. Többek között ismeretlen, parfüm- és bútorértékesítéssel foglalkozó vállalkozók cégére bukkant a portál, amely ezt megelőzően gazdasági tevékenységet nem végzett, árbevétele, alkalmazottja nem volt, viszont hatalmas, 210 millió forintos megrendelést kapott a Karácsony Gergely vezette Budapesttől.

Ugyanakkor 2020-ban több mint hetvenmillió forintnyi jutalmat osztottak szét az önkormányzati vezetők között, majdnem négymillió forinttal többet, mint a válság előtt, 2019 végén

– idézte fel az Adatradar.hu. Volt olyan tisztviselő, aki nem sokkal a menesztése előtt kapott 7,225 millió forintos bónuszt a fizetése mellé.

Karácsonyék eközben folyamatosan forráshiányra panaszkodnak, Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes hétfőn arról posztolt: „Van egy helyzet és egy törekvés, ezek pedig összecsúsznak. A helyzet Budapest költségvetési helyzete: a főváros a csőd szélén áll, (…) a Főkertnek sincs elég pénze az alapfeladatai ellátására sem. A törekvés pedig az, hogy megújítjuk a budapesti zöldfelületek kezelését, igyekszünk a természetesebbhez minél közelebb álló, biodiverz felületeket kialakítani.”

A Főkert költségvetését, 344 millióról 180 millió forintra csökkentették, az elhanyagolt parkokat pedig méhlegelőnek nevezik. Összesen 22 helyszínen 282 ezer négyzetmétert kereszteltek át, ezeket táblákkal is jelzik.

A gondozatlan területeken elenyészően kevés a virág, sokkal több egérárpát és egyéb gyomnövényt találni. A fővárosiak a kezdeményezést felháborodva fogadták, ennek hatására a XI. kerületi Bocskai úton méhlegelőnek kinevezett területről már eltűnt a tábla, a gazt lekaszálták.

A főpolgármester hiperpasszív nyelvtudását Gyurcsány Ferenc DK-elnök hétfőn a parlamentben igyekezett mentegetni, megjegyezve, Tarlós István főpolgármester sem beszélt nyelveket. A Magyar Hírlap megkeresésére a korábbi városvezető azt mondta, a vitát méltatlannak tartja, mert nagy a különbség kettejük között.

„Én sosem mondtam, hogy tudok nyelveket, és nem hazudtam mindenfélét erről, rá­adásul nem akartam miniszterelnök lenni, ami alapvetően más tisztség, mint a főváros vezetése” – fogalmazott Tarlós. Megjegyezte, amikor ő igazán nyelvtanuló korban volt a hatvanas évek közepén, még más lehetőségek voltak, mint a kilencvenes évek elején, amikor Karácsonynak lett volna erre lehetősége.

Karácsony megválasztása óta legalább 16 alkalommal vette igénybe angol tolmács segítségét, ami több mint hárommillió forintba került a fővárosi költségvetésnek – derül ki az Önkormányzat honlapján közzétett tájékoztatóból.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!