2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Jutalom a bliccelőknek

Ingyenjegyek járnak Miskolcon a tömegközlekedésen bliccelőknek - erről döntött a napokban a város balliberális vezetése. Az önkormányzat reményei szerint így többen fizetik majd ki a csökkentett összegű helyszíni bírságot. A kormánypártok szerint a döntés tisztességtelen azokkal szemben, akik becsületesen fizetnek az utazásért. Emellett a vonaljegyekkel való üzérkedést is elősegíti.

  • Jutalom a bliccelőknek

350 forint egy vonaljegy Miskolcon, ha azt a bérletpénztárban sikerül vásárolni. Ám ha csak a járművezetőtől tudjuk megvenni, akkor már 500 forintba kerül. Az országban ez a legdrágább vonaljegy.

Ha valaki ezt nem akarja kifizetni, megkockáztathatja a bliccelést, amit mostantól Miskolcon meg is jutalmaznak. A balliberális önkormányzat új rendelete szerint ugyanis csökkentett összegű büntetés, és öt ingyenjegy jár azoknak, akik jegy nélkül utaznak.

A pótdíjazás rendszerét azért változtatta meg az önkormányzat, mert inkább helyben szeretné beszedni a büntetést, megelőzve, hogy valaki hamis adatokat diktáljon be az ellenőrnek. A kormánypártok szerint azonban az ingyenjegyek nem fogják visszatartani a bliccelőket.

A rendelkezést a miskolci Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület is elutasítja. Közleményük szerint a jutalmazás maximum figyelemfelkeltő, ideiglenes akcióként működhet, de végleges bevezetése joggal háborítja fel a tisztességesen fizető utasokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!