2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Júliustól lép életbe a családvédelmi akcióterv

Július elsejétől lép érvénybe a kormány Hétpontos Családvédelmi Akcióterve, így a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is - idézte fel a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

  • Júliustól lép életbe a családvédelmi akcióterv

Novák Katalin kiemelte: ezt a támogatást azért vezették be, mert a korábbi statisztikák szerint a nagycsaládosok általában régi autókat használnak. Hozzátette: fontos részlet, hogy a legalább hétszemélyes járművek vásárlásakor az igényelt támogatás maximum a vételár felét teheti ki.

Nem csak adásvétellel, hanem úgynevezett zárt végű lízingszerződéssel is meg lehet vásárolni ezeket az autókat, ez tehát annyit jelent, hogy lízingelt autókhoz is adjuk ezt a 2,5 millió forintos támogatást, ehhez ugyanúgy igénybe vehetik. Ez is azoknak segítség, aki nem egy összegben akarják ezt a nagyobb tételt kifizetni, vagy tudják ezt a nagyobb tételt kifizetni, tehát a lízingelés sem akadály. Feltétel még az, hogy legalább a feleség, vagy a férj, vagy az édesanya vagy az édesapa - nem feltétel, hogy házasok legyenek - rendelkezzen B típusú vezetői engedéllyel, tehát valamelyiküknek legyen jogosítványa, az mindegy, hogy melyiküknek, de legalább az egyikük tudja vezetni is ezt az autót. - mondta el a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?
David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!