2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Józsefváros ma megválasztja Kocsis Máté utódját

Hír TV

2018. július 8., vasárnap 13:00, frissítve: vasárnap 13:42

Rendkívül alacsony a részvétel a józsefvárosi időközi polgármester-választáson. 13 óráig a választópolgárok kevesebb mint 12 százaléka szavazott. A Fidesz Sára Botond alpolgármestert indította. A baloldal jelöltje a független Győri Péter, az ő nevét a hajléktalanok ellátása tette ismertté. A Munkáspárt színeiben Fehérvári Zsolt István méretteti meg magát. A másik független jelölt, a korábban a Jobbik színeiben politizáló Pintér Attila az utolsó pillanatban visszalépett.

A választást azért kellett kiírni, mert az eddigi polgármester, Kocsis Máté áprilisban parlamenti képviselő lett, a két tisztség pedig összeférhetetlen.

A józsefvárosin kívül még két időközi választást tartanak ma. A főváros V. kerületében azért kell új önkormányzati képviselőt választani, mert a 4. számú egyéni választókerületben a fideszes Böröcz László tavasszal országgyűlési képviselő lett és a két tisztség összeférhetetlen. A mandátumért kormánypárti, munkáspárti és két független jelölt verseng. A Győr-Moson-Sopron megyei Árpáson is polgármestert választanak a helyiek, miután a korábbi településvezető március végén egészségi okokra hivatkozva lemondott posztjáról. A tisztségért négy független jelölt indult, szavazni este hét óráig lehet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!