2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Jószándékot színleltek, pedig csak kifosztani akarták a szomszédot

A Nagyatádi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a 77 éves Nagyatád környéki férfival és 47 éves, korábban erőszakos többszörös visszaesőként elítélt társával szemben, akik több százezer forintot zsákmányoltak a szomszédban lakó idős nőtől.

  • Jószándékot színleltek, pedig csak kifosztani akarták a szomszédot

A rablás miatt kiszabott fegyházbüntetéséből az elkövetés előtt néhány hónappal szabadult férfi 2020 áprilisában megismerkedett az idős, faluban élő vádlottal, akinek előadta, hogy vidékre akar költözni, ezért a férfi néhány napra befogadta, hogy a környéken házat keressen magának.

Később azonban kiderült, hogy a fiatalabb vádlottnak nincs pénze, ezért 2020 májusában elhatározták, hogy kifosztják a szomszédban lakó idős asszonyt. Ennek során közösen felkeresték sértettet, beszélgetni kezdtek vele, majd amikor kiderült, hogy az asszonynak elromlott a kávéfőzője, az idősebbik vádlott még a saját, használaton kívüli „kotyogósát” is odaadta neki. A kávéfőzőt az asszony ki akart fizetni, és ekkor fedte fel a vádlottak előtt, hogy hol tartja az értékeit.

A vádlottak pénz megszerzése érdekében az esti órákban visszatértek: az idősebbik vádlott gyógyszert kért az asszonytól, ezidő alatt társa belopózott a házba és elbújt, majd amikor az asszony tévénézés közben elaludt, a korábban kifigyelt rejtekhelyről észrevétlenül magához vette a sértett több százezer forintnyi készpénzét. A vádlottak ezután megosztoztak a zsákmányon, majd a fiatalabb vádlott távozott is a faluból.

A nagyatádi nyomozók azonban gyorsan felderítették az elkövetőket, a fiatalabb vádlott ráadásul egy Budapest környéki rablás miatt időközben ismételten letartóztatásba került. A rendőrök gyors intézkedésének eredményeként az idős vádlottól az eltulajdonított pénz egy része is megkerült. 

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az idősebb, büntetlen előéletű és a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben felfüggesztett börtön, míg többszörös és különös visszaesőnek minősülő társával szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

A nyomkutatásról készült fénykép a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!