2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Jön az újabb taxistüntetés

, ,

2016. március 9., szerda 11:55, frissítve: szerda 21:46

Ismét tiltakoznak a taxisok az Über ellen, csütörtökön. Azt sérelmezik, hogy még mindig engedély nélküli sofőrök dolgozhatnak az internetes fuvarszervezőnél. Közben az egyik taxitársaság saját mobilalkalmazást fejlesztett leendő utasainak.

„Örülök ennek a mai napnak, hogy ismételten tudtunk valamit ezen a piacon megint überelni” – ezzel a szóviccel indította útjára az egyik fővárosi taxitársaság vezetője az internetes fuvarszervező konkurenciájának szánt saját mobilalkalmazását.

„Az innovációt mi nem lebecsülni szeretnénk, hanem inkább felemelni, hogy követni kell az innovációt, semmi baj nincs vele. Viszont van egy nagyon fontos ügy, a törvényességi kereteknek a betartatása is. S az utazóközönségnek is fel lehet hívni tényleg a figyelmét, hogy a törvényesen működő cégben azért jobban lehet bízni, mint aki csak folyamatosan kikerüli és a kiskapukat keresi minden tekintetben”  – hívta fel a figyelmet Horváth Csaba ügyvezető igazgató.

Csütörtökön újra tiltakoznak a taxisok az Über miatt, kocsikkal vonulnak a fővárosban, majd a Deák Ferenc téren ismét lezárnak egy sávot. Nehezményezik, hogy elmaradtak az ígért összehangolt hatósági ellenőrzések, az internetes fuvarszervező cég sofőrjeinek többsége változatlanul engedély nélkül dolgozik.

„Reggel 8 órakor a Hősök terén van találkozó. Háromnegyed 9 és 9 között 4 helyszínre indulunk el, ilyen 20-30 fős csapatokat alkotva a kollégákkal. BKK a Kerepesi és Hungária sarkán, Fejlesztési Minisztérium, hát a Fő utcában végül is, hát ott a buszsávnál fogunk megállni, Nemzeti Közlekedési Hatóság a Teréz körúton, és egy kis érdekességként az amerikai nagykövetség előtt is egy kis rövid látogatást teszünk. Itt körülbelül egy olyan 2 órás időtartam van tervezve – petíciók átadása –, utána a Bajcsy és Andrássy sarkon lesz találkozó” – árulta el Horacsek Róbert, a demonstráció szervezője.

A szervezők azt ígérik, hogy nem okoznak a kelleténél nagyobb fennakadást a csomópontban. Közben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új nyomozást indított az Über ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!