2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Jön a kormány újabb ajándéka a nyugdíjasoknak

A Pénzügyminisztérium csütörtökön közzétett frissített költségvetési előrejelzése foglalkozik a nyugdíjasok juttatásaival, illetve azok kilátásaival – írta meg a Portfolio. Hozzátették: a nyugdíjasok jövőbeni életkörülményeit alapvetően határozza meg a makrogazdasági pálya, valamint a kormány döntései. Ezért nem mindegy, hogy a kormány milyen makrogazdasági előrejelzéssel kalkulál.

  • Jön a kormány újabb ajándéka a nyugdíjasoknak

Az tudható, hogy 2021-től indul a 13. havi nyugdíj visszaépítése: 2021-2024 között a januári nyugdíjon felül a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők 1-2-3-4 heti nyugdíjat/ellátást fognak kapni. Vagyis 2024-re teljes egészében visszaépül a plusz egyhavi nyugdíj.

Prémium

Portfolio közölte: a Pénzügyminisztérium most megjelent anyaga kitér arra, hogy azokban az években, amelyekben a GDP növekedése meghaladja a 3,5%-ot a nyugdíjasok újra részesülhetnek nyugdíjprémiumban. Ha megnézzük a kormány legújabb GDP-növekedési pályáját, akkor azt mondhatjuk, hogy jövőre még határeset lehet a nyugdíjprémium teljesítése (épp 3,5%-os növekedést vár a kormány), azonban 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is várható nyugdíjprémium.

A portál hangsúlyozta: a kormány frissített inflációs előrejelzése alapján pedig az is kiolvasható, hogy mekkora éves alapemelésre számíthatnak az időskorúak minden a következő évek januárjában. Ezek szerint 2021 és 2024 között minden évben stabilan 3%-os nyugdíjemelés várható – írta meg a Portfolio.

Portfolio alapján Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!