2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Jól vizsgáztak a honvédség új kézifegyverei

Már az új gépfegyvereikkel gyakorlatoznak a magyar honvédek – hangzott el ma Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Parancsnokságán. A katonai vezetők tájékoztatást adtak a honvédség szervezeti átalakulásáról is a Fejér megyei közhivatalok és társszervek vezetőinek tartott évnyitó rendezvényen.

  • Jól vizsgáztak a honvédség új kézifegyverei

„Elmondhatom, hogy abszolút jó fegyver, nagyon jó pontlövő fegyver, remekül lehet vele lőni.”

Kiválóan vizsgáztak eddig a katonák szerint az új cseh gyártmányú kézifegyverek, a honvédség tavaly december óta gyakorolhatja a réginél könnyebb és pontosabban célzó géppisztolyok és karabélyok használatát.

„A gyártási kapacitást is megvásároltuk hozzá, tehát saját magunk fogjuk ellátni nem csak Magyarországot, nyilván az itt lévő képességeket, hanem ha erre mód és lehetőség lesz, akkor ezzel kikerülünk a piacra is” – nyilatkozta Mihócza Zoltán törzsfőnök. 

A teljes állomány fegyvercseréje már a Magyarországon összeszerelt fegyverekkel történik majd meg, de az itthoni gyártás még nem indult el. A szervezeti átalakulás is nagy feladatot ró a katonai vezetőkre. A Magyar Honvédség Parancsnoksága az Összhaderőnemi Parancsnokság és a Honvéd Vezérkar összevonásával jött létre, az új irányítási szerv pedig Székesfehérvárra költözik. A megyeszékhely polgármestere szerint ez óriási lehetőség a városnak, amely így visszakerülhet a NATO térképére.

„Itt szükség lesz olyan katonai fejlesztésekre, amik a laktanyát, és a laktanya infrastruktúráját fogják érinteni, de szükség lesz olyan várost érintő fejlesztésekre, beruházásokra is, ami meg a családok számára fog nyújtani egy jobb életminőséget, hogy itt is éljenek Székesfehérváron, nekünk az a célunk, hogy rávegyük őket erre” – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. 

Székesfehérvár részben a Modern Városok program keretéből fordítana a honvédséggel kapcsolatos fejlesztésekre, erről még folynak az egyeztetések a kormánnyal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!