2021. július 23.,
péntek, Lenke napja

Jobbikos elterelés a Puskás Arénába tervezett autóbejáró ügye

2021. február 24., szerda 18:10

Megsérthette képviselői esküjét a Nemzet-biztonsági Bizottság Jobbikos elnöke – mondta a KDNP frakció-szóvivője Plusz-mínusz című műsorunkban.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: Stummer János titkosított információkat hozott nyilvánosságra, amikor azt állította, hogy a miniszterelnök titkos alagutat építtet magának a Puskás Stadionban.

A Magyar Nemzet információi szerint a Jobbik elnöke utasította Stummert, hogy kreáljon ügyet a Puskás Arénába tervezett autó-behajtóról, mert Jakab Péter ezzel akarja elterelni a közvélemény figyelmét keddi autóbalesetéről, és sofőrjének botrányairól.

A Nemzetbiztonsági bizottság elnöke hozott nyilvánosságra titkos információkat. A jobbikos Stummer János azt állította, hogy a miniszterelnök miatt építenek alagutat a Puskás Stadionban.

A Jobbik elnöke nem sokkal később már közös videóban állt ki Stummer mellett.

A Puskás Aréna üzemeltetője azonban visszautasította a jobbik vádjait. Jelezték, hogy a létesítmény úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni azt. Közösségi oldalukon azt írták, a vizsgálat után kiderült, hogy jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű ezeket a közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni.

Az is kiderült, hogy nem titkos alagutat építenek, hanem egy 50 méter hosszú autós aluljárót. Ezt a Nemzetbiztonsági bizottság is jóváhagyta azért, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ, a többi között a speciális menekülési lehetőségek, vagy éppen a térfigyelő kamerák pozíciója, ne kerüljön illetéktelen kezekbe.

Georg Spötle biztonságpolitikai szakértő szerint a német stadionokban és a világon mindenhol megszokott, hogy ilyen biztonsági intézkedéseket hoznak.

A Magyar Nemzet információi szerint azonban a stadion ügyével Jakabék csak el akarják terelni a figyelmet az autóbalesetéről. Ennek érdekében a Jobbik elnöke utasította Stummert, hogy kreáljon ügyet az állítólagos titkos alagútból. A lap megerősítette azt is, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökén kívül a többi tag is jóval korábban, már napokkal a baleset előtt tudott a tervezett autóbehajtóról, ám Stummer csak a baleset után hozta nyilvánosságra a titkos információt.

Megsérthette képviselői esküjét a nemzetbiztonsági bizottság elnöke – ezt mondta a KDNP frakciószóvivője Plusz-mínusz című műsorunkban.

A titkos információ kiszivárogtatása miatt már feljelentés is történt az ügyben, Pintér Sándor belügyminiszter pedig csütörtökre személyes találkozóra hívta Stummer Jánost.

Hír TV