2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

EP-vita a jogállamiságról, Strasbrourg - élő

Következik:

Híradó 18:35

Belföld

Jobbikos elterelés a Puskás Arénába tervezett autóbejáró ügye

  • Jobbikos elterelés a Puskás Arénába tervezett autóbejáró ügye

Megsérthette képviselői esküjét a Nemzet-biztonsági Bizottság Jobbikos elnöke – mondta a KDNP frakció-szóvivője Plusz-mínusz című műsorunkban.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: Stummer János titkosított információkat hozott nyilvánosságra, amikor azt állította, hogy a miniszterelnök titkos alagutat építtet magának a Puskás Stadionban.

A Magyar Nemzet információi szerint a Jobbik elnöke utasította Stummert, hogy kreáljon ügyet a Puskás Arénába tervezett autó-behajtóról, mert Jakab Péter ezzel akarja elterelni a közvélemény figyelmét keddi autóbalesetéről, és sofőrjének botrányairól.

A Nemzetbiztonsági bizottság elnöke hozott nyilvánosságra titkos információkat. A jobbikos Stummer János azt állította, hogy a miniszterelnök miatt építenek alagutat a Puskás Stadionban.

A Jobbik elnöke nem sokkal később már közös videóban állt ki Stummer mellett.

A Puskás Aréna üzemeltetője azonban visszautasította a jobbik vádjait. Jelezték, hogy a létesítmény úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni azt. Közösségi oldalukon azt írták, a vizsgálat után kiderült, hogy jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű ezeket a közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni.

Az is kiderült, hogy nem titkos alagutat építenek, hanem egy 50 méter hosszú autós aluljárót. Ezt a Nemzetbiztonsági bizottság is jóváhagyta azért, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ, a többi között a speciális menekülési lehetőségek, vagy éppen a térfigyelő kamerák pozíciója, ne kerüljön illetéktelen kezekbe.

Georg Spötle biztonságpolitikai szakértő szerint a német stadionokban és a világon mindenhol megszokott, hogy ilyen biztonsági intézkedéseket hoznak.

A Magyar Nemzet információi szerint azonban a stadion ügyével Jakabék csak el akarják terelni a figyelmet az autóbalesetéről. Ennek érdekében a Jobbik elnöke utasította Stummert, hogy kreáljon ügyet az állítólagos titkos alagútból. A lap megerősítette azt is, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökén kívül a többi tag is jóval korábban, már napokkal a baleset előtt tudott a tervezett autóbehajtóról, ám Stummer csak a baleset után hozta nyilvánosságra a titkos információt.

Megsérthette képviselői esküjét a nemzetbiztonsági bizottság elnöke – ezt mondta a KDNP frakciószóvivője Plusz-mínusz című műsorunkban.

A titkos információ kiszivárogtatása miatt már feljelentés is történt az ügyben, Pintér Sándor belügyminiszter pedig csütörtökre személyes találkozóra hívta Stummer Jánost.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Oroszország megvárja, hogy a jelenlegi ukrán elnök álláspontja megváltozzon vagy a következő ukrán elnök más állásponton legyen a Moszkvával folytatott tárgyalások ügyében, a megállapodáshoz szükség van Kijev részvételére – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Egymásnak ugrottak a korábbi ellenzéki szövetségesek

Egymásnak ugrottak a korábbi ellenzéki szövetségesek

Ha egy pártnak nincs mondanivalója szűnjön meg, vagy olvadjon be egy másikba! Így kritizálta az ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc. Eközben a Jobbik elnöke azt mondja: a kényszer miatt léptek szövetségre a DK-val.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!