2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Jobbikos elterelés a Puskás Arénába tervezett autóbejáró ügye

  • Jobbikos elterelés a Puskás Arénába tervezett autóbejáró ügye

Megsérthette képviselői esküjét a Nemzet-biztonsági Bizottság Jobbikos elnöke – mondta a KDNP frakció-szóvivője Plusz-mínusz című műsorunkban.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: Stummer János titkosított információkat hozott nyilvánosságra, amikor azt állította, hogy a miniszterelnök titkos alagutat építtet magának a Puskás Stadionban.

A Magyar Nemzet információi szerint a Jobbik elnöke utasította Stummert, hogy kreáljon ügyet a Puskás Arénába tervezett autó-behajtóról, mert Jakab Péter ezzel akarja elterelni a közvélemény figyelmét keddi autóbalesetéről, és sofőrjének botrányairól.

A Nemzetbiztonsági bizottság elnöke hozott nyilvánosságra titkos információkat. A jobbikos Stummer János azt állította, hogy a miniszterelnök miatt építenek alagutat a Puskás Stadionban.

A Jobbik elnöke nem sokkal később már közös videóban állt ki Stummer mellett.

A Puskás Aréna üzemeltetője azonban visszautasította a jobbik vádjait. Jelezték, hogy a létesítmény úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni azt. Közösségi oldalukon azt írták, a vizsgálat után kiderült, hogy jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű ezeket a közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni.

Az is kiderült, hogy nem titkos alagutat építenek, hanem egy 50 méter hosszú autós aluljárót. Ezt a Nemzetbiztonsági bizottság is jóváhagyta azért, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ, a többi között a speciális menekülési lehetőségek, vagy éppen a térfigyelő kamerák pozíciója, ne kerüljön illetéktelen kezekbe.

Georg Spötle biztonságpolitikai szakértő szerint a német stadionokban és a világon mindenhol megszokott, hogy ilyen biztonsági intézkedéseket hoznak.

A Magyar Nemzet információi szerint azonban a stadion ügyével Jakabék csak el akarják terelni a figyelmet az autóbalesetéről. Ennek érdekében a Jobbik elnöke utasította Stummert, hogy kreáljon ügyet az állítólagos titkos alagútból. A lap megerősítette azt is, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökén kívül a többi tag is jóval korábban, már napokkal a baleset előtt tudott a tervezett autóbehajtóról, ám Stummer csak a baleset után hozta nyilvánosságra a titkos információt.

Megsérthette képviselői esküjét a nemzetbiztonsági bizottság elnöke – ezt mondta a KDNP frakciószóvivője Plusz-mínusz című műsorunkban.

A titkos információ kiszivárogtatása miatt már feljelentés is történt az ügyben, Pintér Sándor belügyminiszter pedig csütörtökre személyes találkozóra hívta Stummer Jánost.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!