2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Jobbik: Huszadrangú kérdés Szabó Balázs viselkedése

2020. március 10., kedd 17:11

Nem határolódik el Újpest balliberális polgármestere a jobbikos képviselő hétvégi viselkedésétől. Szabó Balázst az UTE-Vasas kézilabda mérkőzésről kellett kivezetni a biztonsági őröknek, mert a jó ízlést sértő rigmusokat skandált. De a kerület polgármestere szerint cselekedetének megítélése a Jobbik feladata annak ellenére, hogy Szabó a közbiztonsági bizottság tagja és korábban is volt dolga a hatóságokkal. A Jobbik huszadrangú kérdésnek tartja Szabó tettét.

Egy tapétából készült drapériát lógattak ki szombaton az újpesti szurkolók - köztük a jobbikos önkormányzati képviselő, Szabó Balázs is - az UTE-Vasas röplabda mérkőzésen. A felirat már nem látszik a szél széttépte a molinót, de a biztonsági szolgálat szabályellenesnek találta, ahogy azt sem tudták elfogadni, hogy a politikus és társai jó ízlés sértő rigmusokat skandáltak.

A mérkőzésen többször távozásra szólították fel Szabó Balázst, amit megtagadott, ezért a szolgálat emberei kivezették a csarnokból.

Szabó Balázs csak írásban volt hajlandó a kérdéseinkre válaszolni.

A Jobbikos politikus szerint ő nem követett el rendbontást és a biztonsági szolgálat vezetőjét hibáztatta a kialakult helyzet miatt. Szabó azt állítja őt csak provokálták. 

Az újpesti önkormányzat jobbikos képviselője, tagja a kerület közbiztonsági bizottságnak is, mégis többször meggyűlt már a baja a hatóságokkal: 2008-ban pénzbírságra ítélték csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt, de fidelitasos aktivisták megverésével is megvádolták már.

Legutóbb pedig felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki rá arab diákok megverése miatt. Újpest balliberális polgármestere mégsem gondolja azt, hogy el kellene tőle határolódnia. Déri Tibor a Hír Tv megkeresésére azt írta, ugyan felhívta Szabó Balázs figyelmét arra, hogy tartsa be a közszereplőkkel szemben elvárt viselkedési normáknak, de a cselekedetének minősítése elsődlegesen a Jobbik feladata.

A Jobbik alelnöke viszont kitért párttársa magatartásának minősítése elől.

"Felelősségteljesen jobbikos politikusként azzal szeretnék foglalkozni, hogy ebben az országban minél inkább megvédjük a magyar állampolgárokat és megakadályozzuk azt, hogy egy tömeges járványveszély alakuljon ki az országban"

- mondta a Jobbik alelnöke, Szilágyi György.

A Fidesz helyi képviselője szerint viszont nincs helye a közéletben Szabó Balázsnak.

"Ő hivatkozik egyébként arra, hogy ő önkormányzati képviselő és hogy neki kvázi jogai vannak. Hát nem! Szabó Balázsnak nem jogai vannak, hanem sokkal inkább - mint egy megválasztott önkormányzati képviselő - kötelességei vannak"

- fogalmazott a IV. kerület fideszes önkormányzati képviselője, Ozsváth Kálmán.

Ozsváth Kálmán hozzátette: a Jobbik koalíciós partnereinek is le kellene vonni a következtetéseket és Szabó Balázs lemondását kellene követelniük.

HírTV