2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Jobbik: A probléma valós, de a kormány megoldása elégtelen

Hír TV

2018. január 5., péntek 07:32, frissítve: péntek 12:38

Semmire nem jó a honvédelmi akcióterv az ellenzéki párt szerint, ha a kormány szakemberek helyett valóban pedagógusokkal írattatja meg, hogy mi a teendő terrortámadás esetén az óvodákban és az iskolákban.

A probléma valós, de a kormány megoldása elégtelen – mondta Dúró Dóra a honvédelmi intézkedési tervről a Hír TV reggeli műsorában. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint az csak kampányfogás, mert nem egy olyan dokumentumtól lesznek biztonságban a fiatalok, amely a terrortámadás idején szükséges teendőket írja le. Ráadásul a pedagógusok már így is túlterheltek, az intézkedés pedig újabb adminisztrációs terhet jelentene – tette hozzá az ellenzéki politikus.

„Ha azt szeretnénk, hogy biztonságban legyenek a gyerekek, ami nyilvánvalóan mindenkinek alapvetés, akkor megfelelő szakemberek bevonásával szükséges ilyen terveket kidolgozni. Ugyanakkor túlzásnak tartom azt, ahogyan a kormányzat csinálja, csupán politikai hangulatkeltés, hogy most rázúdítja az iskolákra” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Bár a kormány NATO-kötelezettségre hivatkozva kötelezné a honvédelmi akcióterv megírására az iskolákat és az óvodákat, az észak-atlanti szövetség a Népszavának azt nyilatkozta, ez nem igaz.

Bakondi: Szükség lehet, szükség van

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója nem tudja, hogy más európai országokban készítettek-e honvédelmi intézkedési tervet. Bakondi György ennek ellenére a nyugat-európai és az egyesült államokbeli tanintézményeket ért fenyegetéssel indokolta a magyarországi intézkedés szükségességét.

„Az biztos, hogy az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában azok a fenyegetések és konkrét támadások, amelyek tanintézményeket értek, azok egész biztosan azt mutatják, hogy ilyenre szükség lehet, vagy szükség van. És ha a nyugat-európai vagy amerikai képekre visszaemlékszem, ilyen támadás után, az azt mutatta, hogy a gyerekek nagyon szervezetten és gyorsan el tudták hagyni az iskolát, akárcsak egy tűz esetén” – emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!