2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Jó minőségű és gusztusos: menzakoszt 450 forintból

2017. október 8., vasárnap 15:52, frissítve: vasárnap 18:09

Fejenként 450 forintból kellett főzniük azoknak a szakácsoknak, akik a közétkeztetési szakácsverseny döntőjében mérték össze tudásukat. A feladat az volt, hogy jó minőségű ételeket gusztusosan tálaljanak.

A 2017-es közétkeztetési szakácsverseny döntőjében négy csapat mérte össze tudását. Olyan különleges ételek készültek, mint a parajpüréleves vagy a túróval és medvehagymával töltött csirkemell sárgarépás kölessel. A szervezők szerint a cél az, hogy jó minőségű ételek gusztusosan legyenek tálalva a menzákon.

„Kifejezett célunk az, hogy megjelenjenek ezek a menzán. Gyakorlatilag azt látjuk, hogy ezek az emberek tudnak így tálalni, tudnak így főzni. Ha alapanyagjuk van, ha idejük van, akkor meg tudják csinálni. Ha a menzakörülmények alkalmasak arra, hogy valóban így tálalhassanak, akkor így tudnak ők tálalni” – mondta Némedi József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakbizottsági elnöke a Hír TV-nek.

A fogásokat fejenként 450 forintból kellett kihozniuk a versenyzőknek. „Igen, ezek elkészíthetők közétkeztetésben, és jól is tálalhatók, hiszen a versenykiírásban az is szempont volt, hogy több száz adagban elkészíthető étellel jöjjenek” – jegyezte meg Zoltai Anna, a Nébih osztályvezetője.

Egy balatonlellei bölcsőde szakácsa azt mondja, náluk folyamatosan fejlődik a menza. „A bölcsődénkben hathetes étlapunk van. Hat hét alatt egy napunk nem ismétlődik meg, mindig mást kapnak” – emelte ki Tölgyesi Ferencné szakács.

A következő megmérettetés februárban lesz, ahol az idei versenyek legjobbjai, 12 csapat szerepelhet majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!