2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Jelentősen csökkentek a kórházi várólisták

Csökkentek a tervezhető egészségügyi műtétek várólistái – jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós elmondta, az elmúlt öt évben az akkori 70 ezres betegszámhoz képest mára a tervezhető beavatkozásokra várók száma 28 ezerre csökkent, ezzel Magyarország az európai középmezőnybe került.

  • Jelentősen csökkentek a kórházi várólisták

8 nap – ennyire csökkent az átlagos várakozási ideje azoknak, akik gerincsérv műtétre várnak. De több műtéti várólista is jelentősen rövidült. Nagyobb műtétek esetében sem kell már 180 napnál többet várni, de a kis műtétek sem húzódhatnak el három hónapnál tovább.

„A várólista tartalmazta a sérvműtéteket, szürke hályog műtéteket, epekövesség műtéteit, a gerinc stabilizáló műtéteket, a nagy ízületi műtéteket a térdprotéziseket, csípőprotéziseket, és tartalmazta a nyitott szívműtéteket” – sorolta Kásler Miklós.

 

 

A leghosszabb kórházi várólisták is a felére csökkentek az elmúlt négy év alatt – közölte az egészségügyért felelős államtitkár. „Szürke hályog műtét tekintetében a várakozási idő szempontjából mi vagyunk a másodikok, ez egy nagyon nagy számú műtéti csoportot jelent. Hagy mondjam el példaképpen: 11 588 eset volt a várakozók között nyilvántartva, és ebből az ellátott esetszám is hatalmas nagy, az átlagos várakozási idő is 45 nap, ezzel mi, Hollandia után, ahol 43,4 nap az átlagos várakozási idő, a 15 országból a második helyen vagyunk” – ismertette Horváth Ildikó.

A kormány 2012 óta 26 milliárd forintot fordított a várólisták csökkentésére, de a programot folytatni szeretnék, amire jövőre további 6 milliárd forint áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!