2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Jelentős az előny a főpolgármesternél

Magyar Nemzet

2019. augusztus 30., péntek 08:20

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint Tarlós István főpolgármester népszerűsége nagyobb, mint a baloldal közös jelöltjeként induló Karácsony Gergelyé és a független Puzsér Róberté együttvéve - írta a Magyar Nemzet pénteken.

Az intézetnek a lap számára augusztus 23. és augusztus 27. között Budapesten ötszáz fő telefonos megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a jelenlegi főpolgármester 51, Karácsony Gergely 43, Puzsér Róbert pedig a biztos szavazó fővárosiak hat százalékának támogatásában bízhat.

 

 

A megkérdezettek 62 százaléka szerint Tarlós István lenne képes arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze a fővárosnak, míg Karácsony Gergely csak 9 százalékuk szerint tudna megfelelő forrást biztosítani Budapestnek - írta a lap. Hozzáteszik, hogy az ellenzéki válaszadók 56 százaléka szerint is Tarlós István tudná a legtöbb pénzügyi erőforrást előteremteni.

A kormánnyal magát szembehelyező Karácsony Gergely esélyeit csökkenti az is, hogy a fővárosban élők többsége (58 százalék) szerint az országos politikai vezetéssel együttműködni képes városvezetői hozzáállás a helyes egy főpolgármester esetében, és csak 30 százalék véli úgy, hogy jó döntés a kormánnyal való együttműködést háttérbe szorító politizálás - írta a Magyar Nemzet.

A Nézőpont Intézet szerint az adatok arra utalnak, hogy Tarlós Istvánra az ellenzéki szimpatizánsok egy része is hajlandó lenne átszavazni.

 

MTI