2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

StartStop

Következik:

Hírek 13:00

Belföld

Jászberényben az ellenzék, Komlón a Fidesz jelöltje maradt a győztes

Tíz településen tartottak tegnap megismételt választást. Jászberényben ismét az ellenzék jelöltje győzött. Budai Lóránt a szavazatok csaknem 63 százalékával nyerte el a polgármesteri posztot. Ellenfele a fideszes Szabó Tamás 34,5 százalékot ért el. A voksolás egyébként magas részvétel mellett zajlott. Vasárnap délután 3 óráig többen mentek el szavazn, mint október 13-án egész nap. A városban a korábbi jogsértések miatt kellett mind a 21 szavazókörben megismételni a polgármester-választást. A kormánypártok jelöltje szerint az elmúlt hetek megmutatták, hogy mire számíthat az ellenzéktől a város.

 

Szórólapozás, és az ellenzéki polgármesterjelölt fotójával ellátott autó - még vasárnap délelőtt is aktívan kampányoltak az ellenzéki pártok Jászberényben. A város 21 szavazókörében több mint 21 ezer választópolgár voksolhatott négy polgármesterjelöltre.

A jobbikos Budai Lóránt - akit az ellenzéki pártok közösen támogattak - korábban a kitörés napját ünnepelte, valamint Hitler és Szálasi idézeteket osztott meg közösségi oldalán. Ennek ellenére több politikus is a támogatásáról biztosította: többek között Dobrev Klára, a DK EP-képviselője.

Az utcafórumot hirdető plakátokon pedig közösen szerepelt Gyöngyösi Mártonnal és a Momentumos Fekete-Győr Andrással is.

A Fidesz KDNP jelöltje - aki 2010 óta vezeti a várost -, híradónknak azt mondta, az elmúlt hetekben lejárató akciókkal fűszerezett kampányt folytatott az ellenzék.

A jászsági városban október 13-án csupán 14 szavazat különbség volt Szabó Tamás és Budai Lóránt között. A választási bizottság később megállapította, hogy a voksolás során olyan súlyos jogsértések történtek, amellyel a választás eredményét is befolyásolhatták ezért meg kell ismételni a voksolást. Idegenek mentek be a szavazókörökbe, a szavazatszámláló bizottsági tagok „kontrollálatlanul mozogtak”, illetve a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlások történtek.

A városban nagyobb volt az érdeklődés a megismételt választáson, mint négy héttel ezelőtt, már délután 3-ig többen mentek el szavazni, mint október 13-án egész nap.

További eredmények

Jászberényen kívül még kilenc településen tartottak megismételt választást vasárnap. A Baranya megyei Komlón a település egyik szavazókörében voksoltak újra. A polgármester a Fidesz-KDNP jelöltje maradt. Polics Józsefnek ellenzéki többségű képviselőtestület élén kell majd irányítania a várost. Hasonló a helyzet Szekszárdon is, ahol két választókerület 7 szavazókörében voksolhattak a szavazók. Az eredmény azonban nem változott. A fideszes polgármesternek Ács Rezsőnek itt is ellenzéki többségű testülettel kell majd együtt dolgoznia. Megismételt szavazást tartottak Kisbéren, Taranyban és Lengyeltótiban, a Baranya megyei Pettenden és a Veszprém megyei Litéren is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Tíz százalék

Bayer Zsolt publicisztikája a Magyar Nemzetben. 2021. november 27.

Orbán Viktor bejelentette, ekkor jön a gyerekek vakcinája

A miniszterelnök közösségi oldalán tette közzé a hírt, miszerint megbízható és biztonságos oltóanyag érkezik az 5 és 12 év közötti gyerekek számára. 2021. november 27.

Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel is utazási megállapodást kötött Magyarország

Jövő héttől Egyiptomba és a Maldív-szigetekre is karantén, illetve tesztkötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyar állampolgárok. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Keleten és nyugaton is havazott

Kékestetőn és Sopron térségében is esett, és meg is maradt a hó, de várhatóan olvadni fog - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati adataiból.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!