2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Jászberényben az ellenzék, Komlón a Fidesz jelöltje maradt a győztes

Tíz településen tartottak tegnap megismételt választást. Jászberényben ismét az ellenzék jelöltje győzött. Budai Lóránt a szavazatok csaknem 63 százalékával nyerte el a polgármesteri posztot. Ellenfele a fideszes Szabó Tamás 34,5 százalékot ért el. A voksolás egyébként magas részvétel mellett zajlott. Vasárnap délután 3 óráig többen mentek el szavazn, mint október 13-án egész nap. A városban a korábbi jogsértések miatt kellett mind a 21 szavazókörben megismételni a polgármester-választást. A kormánypártok jelöltje szerint az elmúlt hetek megmutatták, hogy mire számíthat az ellenzéktől a város.

  • Jászberényben az ellenzék, Komlón a Fidesz jelöltje maradt a győztes

 

Szórólapozás, és az ellenzéki polgármesterjelölt fotójával ellátott autó - még vasárnap délelőtt is aktívan kampányoltak az ellenzéki pártok Jászberényben. A város 21 szavazókörében több mint 21 ezer választópolgár voksolhatott négy polgármesterjelöltre.

A jobbikos Budai Lóránt - akit az ellenzéki pártok közösen támogattak - korábban a kitörés napját ünnepelte, valamint Hitler és Szálasi idézeteket osztott meg közösségi oldalán. Ennek ellenére több politikus is a támogatásáról biztosította: többek között Dobrev Klára, a DK EP-képviselője.

Az utcafórumot hirdető plakátokon pedig közösen szerepelt Gyöngyösi Mártonnal és a Momentumos Fekete-Győr Andrással is.

A Fidesz KDNP jelöltje - aki 2010 óta vezeti a várost -, híradónknak azt mondta, az elmúlt hetekben lejárató akciókkal fűszerezett kampányt folytatott az ellenzék.

A jászsági városban október 13-án csupán 14 szavazat különbség volt Szabó Tamás és Budai Lóránt között. A választási bizottság később megállapította, hogy a voksolás során olyan súlyos jogsértések történtek, amellyel a választás eredményét is befolyásolhatták ezért meg kell ismételni a voksolást. Idegenek mentek be a szavazókörökbe, a szavazatszámláló bizottsági tagok „kontrollálatlanul mozogtak”, illetve a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlások történtek.

A városban nagyobb volt az érdeklődés a megismételt választáson, mint négy héttel ezelőtt, már délután 3-ig többen mentek el szavazni, mint október 13-án egész nap.

További eredmények

Jászberényen kívül még kilenc településen tartottak megismételt választást vasárnap. A Baranya megyei Komlón a település egyik szavazókörében voksoltak újra. A polgármester a Fidesz-KDNP jelöltje maradt. Polics Józsefnek ellenzéki többségű képviselőtestület élén kell majd irányítania a várost. Hasonló a helyzet Szekszárdon is, ahol két választókerület 7 szavazókörében voksolhattak a szavazók. Az eredmény azonban nem változott. A fideszes polgármesternek Ács Rezsőnek itt is ellenzéki többségű testülettel kell majd együtt dolgoznia. Megismételt szavazást tartottak Kisbéren, Taranyban és Lengyeltótiban, a Baranya megyei Pettenden és a Veszprém megyei Litéren is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!