2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Járvány Magyarországon: Sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza

Hír TV

2020. május 23., szombat 20:30

Újraindult az élet a fővárosban, sikeres a járvány elleni védekezés és új bértámogatási program - ezen a héten is összefoglaltuk, milyen intézkedések születtek a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban. A műsorvezető: Gerhardt Máté.

Megteltek a kerthelyiségek, a játszóterek, a parkok és üzletek - hétfőtől Budapestre is visszatért az élet. A fővárosban is feloldották a kijárási korlátozásokat. A szakemberek azonban óvatosságra intenek.

A legfrissebb adatok szerint több mint 3700 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, a tisztifőorvos szerint azonban továbbra is rendkívül kedvezőek a koronavírus járvány mutatói.

Szigorú óvintézkedések betartásával, de az egészségügy is visszaállt a normál működésére.

Miközben lassan az egész ország újraindul és a kabinet arra készül, hogy megszüntesse a rendkívüli jogrendet, az ellenzék ezzel látszólag egyáltalán nem foglalkozik. Továbbra is a kormányt kritizálják.

Míg a kormány intézkedéseit rendületlenül támadja az ellenzék, a baloldali pártok által vezetett önkormányzatok megszorításait már kevésbé találják problémának. Több településen, a dolgozók bérének elvonása lett a válságkezelés általános módszere.

100 helyett, csak 60 ápoló és hiányos orvosi ellátás- újabb súlyos problémákat állapított meg a Fővárosi Kormányhivatal a Pesti úti Idősek Otthonánál. Karácsony Gergely azonban még mindig másra hárítja a felelősséget, de a járvány kirobbanása óta nem látogatta meg a fővárosi intézményt.

Ugrásszerűen nőtt a munkahelyvédelmi bértámogatásra jelentkezők száma, most pedig új programot indított a kormány, amellyel 70 ezer ember munkához jutását segítik. A turizmus területén elkezdett fejlesztések is folytatódnak tovább.

Teljes adás:

Kapcsolódó anyagok:

Szijjártó: Magyarország elsők között tesztelheti a japán Avigan gyógyszert

Hír TV