2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:15

Belföld

Jakab Péter kamuvideós statisztája tíz napig nyaralt Horvátországban, majd hazajött, és azt mondta, nyomorog

Augusztusban tíz napot nyaralt egy horvát tengerparti medencés apartmanban az a barcsi nő, aki a minap Jakab Péternek arról panaszkodott, hogy Magyarországon nem lehet megélni, csak nyomorogni. A siránkozó hölgy a Jobbik képviselőjelöltje volt a legutóbbi önkormányzati választáson.

  • Jakab Péter kamuvideós statisztája tíz napig nyaralt Horvátországban, majd hazajött, és azt mondta, nyomorog

Néhány napja jelentkezett egy kamuvideóval közösségi oldalán Jakab Péter. A videóban egy átlagos magyar asszonyként bemutatkozó nő arról panaszkodott, hogy szörnyű a helyzet itthon, két diplomával sem lehet elhelyezkedni, ezért a kisgyermekével együtt Ausztriáig menekült.

A baloldali pártelnök egy könnyes, ölelkezős fotót is kitett a siránkozó nőről a közösségi oldalára, amihez azt írta, csak azért utaztak el ilyen messzire, Fótra, hogy találkozzanak vele és reményt adhasson a családnak a hazatérésre.

Hatalmas lebukás lett a vége

Gyorsan kiderült, hogy a nő nem egy, a fórumára messziről ellátogató ismeretlen, a nép egyszerű gyermeke, hanem a Jobbik volt barcsi képviselőjelöltje, Opra Rita. Ahogy azt az Origo megírta, az asszony köztartozásai elől menekül, mivel 300 ezer forint lakbér tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben, ezért végrehajtást kényszerültek indítani ellene. A városvezető szerint Opra nem is Ausztriában él, hanem valahol Pest megyében.

Nem kellett sok idő, és jött az újabb lebukás. A Pesti Srácok a Google kereső segítségével ráakadt Opra profiljára a LinkedIn-en, ahol fóti lakosként regisztrált. Mint írják, az sem igaz, hogy itthon két diplomával ne talált volna munkát. Éveken át dolgozott a Barcsi Önkormányzat Családsegítő Szolgálatánál, mint gyermekjóléti szolgálatvezető. Hivatali elérhetősége máig megtalálható a világhálón. 

A panaszkodó nő külföldi útja

 
Itt nyaralt 10 napot a „nyomorgó”
 

De ennél is erősebb, hogy a magyar viszonyokra panaszkodó nő a saját közösségi oldalán számolt be arról, hogy tíz csodálatos napot töltött családjával egy horvátországi apartmanban. Ezzel dicsekedve, több fotót is feltöltött a tengerparti, medencés apartmanról, hajóról és koktélokról.

A Pesti Srácok utánanézett: a bejegyzésben említett apartman mindössze 80 méterre található a tengerparttól. "A felkapottabb szálláshelyek közé tartozik, májusban hirdették meg az utolsó szabad időpontokat. Az apartmanért egy éjszakára 117 eurót, azaz durván 40 ezer forintot kérnek. Ha felszorozzuk, ez az apartman 10 napra durván 400 ezer forintba kerül" - tették hozzá.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!