2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Jakab Péter: A Jobbik pokollá fogja tenni a cigányok életét

Hír TV

2019. február 21., csütörtök 10:00, frissítve: csütörtök 10:18

A cigányok ellen uszított egy néhány évvel ezelőtti miskolci megemlékezésen Jakab Péter. A Jobbik jelenlegi frakcióvezető-helyettese élősködőknek és rombolóknak nevezte a romákat. A politikus azzal fenyegetőzött, hogy pokollá fogják tenni a cigányok életét. Jakab Péterről az utóbbi napokban több olyan felvételt is bemutattunk, amelyen antiszemita kijelentéseket tesz, a homoszexuálisokat sértegeti és cigány kisebbséget gyalázza.

Trianonra emlékezett a miskolci Jobbik egy néhány évvel ezelőtti felvételen. A rendezvény a hiszekeggyel kezdődött. „Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában…” A közös imádság után a Jobbik helyi elnöke a cigányság szidalmazásába kezdett.

„…Tiltakoznak és ajvékolnak azok, akik úgy gondolták, hogy életük végig lehet élősködni rajtunk, lehet élősködni ezen a városon. Nekik üzenem, hogy ébred már a magyar! Bizony ébred! Lyukóvölgyben pláne ébred. Abban a Lyukóvölgyben, ahol a tisztességes magyar emberek megelégelték azt, hogy vannak olyan …honfitársaink?...vannak olyan mélyigénytelen emberek, akik úgy gondolják, hogy az adófizetők vérrel, verítékkel megkeresett pénzéből lehet dorbézolni meg mulatozni meg taxival bevásárolni járni.”– mondta. 

A beszéd végén Jakab Péter azzal fenyegette meg a cigányokat, hogy a Jobbik pokollá teszi az életüket. „Vona Gábor pártelnök nem is olyan rég azt mondta, hogy a Jobbik kétféle embertípust különböztet meg: az építőt és a rombolót. És elmondta azt is, hogy ha kormányra kerülünk, az építőt minden eszközzel támogatni fogjuk, a rombolónak viszont pokollá tesszük az életét. Tisztelt rombolók! Van egy rossz hírem számotokra: a miskolci Jobbik nem vár 2014-ig, a miskolci Jobbik már most pokollá fogja tenni az életeteket! Ha beálltok a sorba, vagy nem takarodtok el innen!”– hangzott el. 

A Hír TV nemrég bemutatott egy olyan hangfelvételt is, amelyen a párt jelenlegi elnöke, Sneider Tamás azt mondja, hogy ő az a politikus, aki megvédi az országot, jöhetnek a cigányok, mindenkit agyonüt. Jakab Péterről pedig a napokban került elő egy videó, amelyen arról beszél, hogy a cigányok lopnak, a szobájukba piszkítanak, és nem akarnak dolgozni.