2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Itt egy újabb ötlet a devizakárosultak megsegítésére

Hír TV

2018. június 19., kedd 16:04

A devizahitelek forintra váltásakor a jegybanknál felhalmozódott több százmilliárdos profitból rendezné a károsultak problémáit a Jobbik.

Z. Kárpát Dániel azt mondta, szeretnék ha 2019-ig kiterjesztenék a kilakoltatási moratóriumot, de célravezetőnek azt látnák, ha az intézkedés addig maradna érvényben, amíg meg nem oldják a devizahitelesek ügyét. Jelezte, hogy továbbra is azt tartják az egyetlen megoldásnak, ha a hiteleket a felvételkori árfolyamon forintosítják.

A Jobbik markánsan kiáll a devizakárosultak helyzetének rendezése mellett, elsősorban egy kártérítési alap létrehozatalával, amely nem konkrétan költségvetési befizetésekből gazdálkodna, hiszen a fő forrása a Magyar Nemzeti Banknál a devizahiteles átváltásból felhalmozódott, úgynevezett profit - több száz milliárd forint lenne. Ezen alapból pedig azok helyzetét is tudnánk rendezni, vagy legalábbis segíteni a rendezését, akiknek már lezárult a szerződésük, vagy éppen már kilakoltatták őket - ismertette a párt javaslatát a politikus.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!