2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

„Itt Csák Pista bácsi az isten”

Hír TV

2017. október 23., hétfő 10:47, frissítve: hétfő 11:01

Közmunkásokkal művelteti a földjét, de vagyonnyilatkozatot nem adott le Terem polgármestere – derül ki Célpont című műsorunkból. A településen szociális támogatást sem tudnak fizetni, mert még mindig nem tudták elfogadni a 2017-es költségvetést.

A Szabolcs megyei Teremben február óta nem tudják fizetni a rendkívüli segélyeket, a lakhatási és az iskolakezdési támogatásokat. 2017 októberében a falunak még mindig nincs elfogadott költségvetése, így az állami normatívát nem kapták meg.

A falunak azért nincs költségvetése, mert az ellenzék költségvetés-módosító javaslatait a polgármester folyamatosan lesöpri. A képviselők azt szerették volna elérni, hogy az önkormányzat, tekintettel a pénzszűkére, menesszen a hivatalból legalább egy embert. Például a polgármester lányát. Teremben ugyanis a polgármester lánya az igazgatási vezető, a fia pedig az alpolgármester. A közmunkaprogramot is a saját szempontjai szerint alakítja a településvezető.

– Van, aki csak aláír, nem is dolgozik, van, akinek csak ötperces a munkaideje, míg az aláírásokat begyűjti. Van, akinek a nyolc órát végig kell dolgozni.
– Min múlik, hogy valakinek öt percet vagy nyolc órát kell dolgoznia?
– Ki milyen viszonyban van a polgármesterrel. Ez csak ezen múlik. És ez mindig is ezen múlt – fogalmazott a Célpontnak Margiticsné Kobolák Andrea önkormányzati képviselő.

A helyiek azt mondják, a polgármester földjein is kellett dolgozniuk.

„Oda kiküldtek bennünket, hogy csépelni kell meg kapálni, és akkor a munkaidőben, a közmunkaidőben kellett csinálnunk, ha tetszett, ha nem” – fogalmazott egy nevét nem vállaló helybéli.

Csák István mégis úgy látja, minden rendben megy a falujában, csak az ellenzék igaztalanul támadja őt. „Mindig megszavaztatom a napirendi pontokat. Egy dolgot nem fogok megszavaztatni vagy elfogadni, de azt is felveszem napirendre és elmondom: az én fegyelmi ügyemet. Majd döntse el a közigazgatási és munkaügyi bíróság” – jelentette ki Csák István.

A polgármester sorsáról várhatóan novemberben születik majd döntés. Célpont című műsorunk azt is kiderítette, hogy Csák István nem adott le az idén vagyonnyilatkozatot, így a törvények szerint nem is gyakorolhatná a tisztségével járó jogokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!