2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

ITM: Indul a játékok fogyasztóvédelmi ellenőrzése

Hétfőn kezdődik a játékok idei országos fogyasztóvédelmi ellenőrzése, amelynek során a hagyományos boltokban és a webáruházakban kapható termékek mellett a vámhatárra beérkező termékeket is vizsgálják - olvasható a Magyar Nemzet hétfői lapszámában.

  • ITM: Indul a játékok fogyasztóvédelmi ellenőrzése

A laboratóriumi és hatósági ellenőrzések célja, hogy kiszűrjék, kizárják a magyar piacról a veszélyes játékokat, hogy a családok biztonságos árucikkek kínálatából válogathassanak - mondta el a lapnak Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A tárca minden évben vizsgálja a játékokat, hogy megelőzhetőek legyenek az esetleges sérülések, és kiderüljön az is, ha egy termék egészségkárosító hatású. Az idei ellenőrzések kiemelt termékkörei a plüssjátékok, a játékbabák, az összecsukható és lövedékes játékok, a fúvós játékhangszerek, a léggömbök, a labdák és az orvosi játékkészletek - sorolta az államtitkár.

A laboratóriumi vizsgálatok az egészségkárosító hatású lágyítószer-tartalmat mérik, míg a mechanikai ellenőrzés a termék kis méretű, könnyen leváló és fulladást okozó alkatrészeit, sérülésveszéllyel járó szerkezeti kialakítását vizsgálja - részletezte.

Cseresnyés Péter rámutatott, hogy a rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően fokozatosan tisztul a gyermeknek szánt termékek piaca, de továbbra is indokolt a hatósági figyelem. Hozzátette, hogy tavaly 180-féle játékot vizsgált meg az ITM laboratóriuma, közülük 87-féle terméknél merült fel kisebb-nagyobb probléma. Tavaly a vámon megállított közel 170 ezer darab játék 92 százaléka veszélyes volt, ezeket megsemmisítették.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!