2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Ismét minősíthetetlen kijelentéseket tett Márki-Zay Péter

Magyar Nemzet

2021. május 16., vasárnap 17:33

„Aberrált fideszes politikusokról” beszélt Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt Békéscsabán, amikor bejelentette: jobbikos és momentumos jelöltet támogatnak Békés megyében. Hódmezővásárhely polgármesterének nem ez volt az első vállalhatatlan kijelentése.

– Ha egy fideszes politikus elgázolja a szerettüket, vagy ha esetleg egy aberrált fideszes politikus megerőszakolja egy hozzátartozójukat, önöknek ma semmi esélyük nincs, hogy ezt a fideszes politikust elítéljék. Ilyen országban élünk: a megfélemlítés hétköznapi dolog lett Magyarországon – hangoztatta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Békéscsabán, amikor bejelentette, az általa irányított Mindenki Magyarországa Mozgalom Gyulán a momentumos Mikóné Hirth Beátát, Békés megye székhelyén pedig a jobbikos Stummer Jánost támogatja a baloldali előválasztáson.

Persze

Márki-Zay Péter beszédében nem felejtett el párhuzamot vonni a román diktátor, Nicolae Ceaușescu és az Orbán-kormány között.

– Akkor még elképzelhetetlen volt, hogy egyszer majd Sarkadról, Battonyáról Romániába járnak dolgozni az emberek, mert ott magasabbak a bérek. Elképzelhetetlen volt, hogy a nemzetközi rangsorokban Magyarország megelőzi korrupcióban Romániát – állította Hódmezővásárhely baloldali polgármestere.

Nem ez volt az első olyan eset, amikor Márki-Zay Péter a Fideszre vagy annak szavazóira tett minősíthetetlen kijelentéseket: március végén a közösségi oldalán gyalázta élő közvetítésben a kormánypárti szavazókat:

„Az egyébként a Fidesz mélyrepülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani. […] Nyilván a Békemenet sem igazán a professzorok felvonulása volt, de hogyha most megnézzük, akkor már Békemenet sincsen, már a Professzorok Batthyány Köre sem áll oda. Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.”

Tavaly októberben Márki-Zay Péter az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Bíró László borsodi időközi országgyűlési választási kampányát segítette Szerencsen. Itt szócsatába keveredett egy fideszes szavazóval, aki azt mondta neki, „maga Gyurcsány Ferenc pártjában van”. Ezen úgy megsértődött a baloldali polgármester, hogy a beszélgetés hamar vállalhatatlan mederbe terelődött. A férfi a Soros-blog videója szerint azt mondta Márki-Zaynak:

„Gyurcsány hozott egy olyan törvényt, hogy a b…ziskodást oktatni kell az óvodásoknak és az iskolásoknak is”.

Kisebb kitérő után egy polgármesterhez – és miniszterelnök-jelölthöz – méltatlan módon Márki-Zay csak annyit mondott, hogy

„a Fidesznél több meleg egyik pártban sincs”.

Magyar Nemzet