2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Ismét ellentmondásba keveredett Magyar Péter + videó

Két nappal ezelőtt még arról posztolt, hogy pártja figyelni fog arra, hogy a hölgyek egyenlő képviselettel rendelkezzenek minden poszton, most viszont a nemi egyensúlyok érvényesülését szegte meg egy új pozíció kedvéért. Magyar Péter ragaszkodott ahhoz, hogy az EP-ben az Alkotmányügyi Bizottság alelnöke legyen, ám a szokásjog szerint negyedik alelnöknek mindenképpen egy női jelöltet kellett volna megválasztani.

  • Ismét ellentmondásba keveredett Magyar Péter + videó

Magyar Péter, a Tisza Párt újdonsült elnöke a testület Alkotmányügyi Bizottságának alelnöke lett.

Ezt maga a botrányoktól hangos politikus jelentette be a közösségi oldalán kedden. Arról azonban nem számolt be, hogy uniós szokásjogot rúgott fel a pozícióért cserébe.

Az Európai Parlament szabályai szerint ugyanis a szakbizottságok alelnökeinél érvényesülnie kell a nemi egyensúlyoknak. Az Alkotmányügyi Bizottságban az elnök egy férfi, az első alelnök pedig egy nő lett. Mivel a második és a harmadik alelnöki pozícióba férfiak kerültek, a házszabály szerint a negyedik alelnöknek mindenképpen egy női jelöltet kellett volna megválasztani.

Bár Magyar Péter ezzel tisztában volt, mégis ragaszkodott hozzá, hogy megtarthassa a jelölést. Ennek érdekében indítványozták, hogy a testület eltérhessen a szabálytól – amit végül engedélyeztek is.

Az ellenzéki politikus a közösségi oldalán minderről egy szót sem ejtett.

Csakhogy két nappal ezelőtt még arról posztolt: A párt új alapszabályának és SZMSZ-ének elfogadása után, várhatóan novemberben, rendkívüli tisztújító kongresszust tartunk, amelyen megválasztjuk a párt új vezető testületének tagjait, figyelve arra, hogy a hölgyek egyenlő képviselettel rendelkezzenek minden poszton.

A Tisza Párt elnöke nem először téveszti meg a nyilvánosságot.

Akinek anno ezt írta, akivel a konfliktusa volt, az abban az évben elhunyt. (Magyar, TELEX)

Így kelt védelmére pártja alelnökének, Radnai Márknak, aki az őt bíráló Koltai Tamásnak írt fenyegető SMS-t még 2015-ben: soha többet ne merjen beülni az ő előadására, mert eltöri az ujját.

Magyar azzal mentegette rendező barátját, hogy az ügyről azért nem lehet beszélni, mert az érintett már meghalt.

SMS szövege: Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád, "kártékony csótány". Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!

Hogyha ez így történt volna és az egész sztori így lenne kerek, akkor nem állt volna a teljes színházi és filmszakma Radnai Márk mellé. (Magyar – TELEX)

Ebben sem mondott igazat Magyar Péter. A színházi és filmszakma nem állt ki Radnai mellett. A darab fordítója le akarta tiltani az előadást Radnai fenyegetőzése miatt. Az Átrium színház ügyvezetője, Koch Andrea pedig szintén elítélte Radnait, majd kidobták a színházból.

A Tisza Párt alelnöke azonban nem csak egy újságíróval szemben ütött meg minősíthetetlen hangnemet. Csendes-Erdei Emesét is komolyan megfenyegette. Az újságírónak azt ígérte, ha meg meri jelentetni a vele és Magács Lászlóval készült – egyébként a színház részéről kezdeményezett – interjút, amely egy Radnai által rendezett darab kritikai buktájáról és annak korrigálásáról szólt volna, „eltöri a kezét”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!