2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:15

Belföld

Ismét a vádlottak padjára ült Fekete-Győr András

Az újabb tárgyalás után a május 26-át tűzték ki Fekete-Győr András ítélethirdetésének napjára. A politikus ellen még 2020-ban emeltek vádat, amiért 2018 decemberében füstgyertyát dobott rendőrök felé a túlóratörvény miatt szervezett tüntetésen. Az ügy elsőrendű vádlottja Szarvas Koppány Bendegúz momentumos politikus, aki nem csak füstgránátot dobott, hanem dulakodott is a rendőrökkel.

  • Ismét a vádlottak padjára ült Fekete-Győr András

Rongálásra, gyújtogatásra biztatták egymást 2018 decemberében a tüntetők a budapesti Kossuth téren. A tiltakozók a túlórát szabályozó törvény miatt vonultak utcára.

A tüntetésen több ellenzéki politikus is részt vett. Egyes beszámolók szerint Fekete-Győr András elsők között gyújtott meg egy füstgránátot, majd azt a Parlamentet védő rendőrök közé dobta. Ezt követően vált erőszakossá a demonstráció, mások is dobálni kezdték a rendőröket.

Most pedig Fekete-Győr András, a vádlottak padjára került. A Momentum korábbi elnökét az ügyészség csoportosan, társtettesként elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja, az ügy másodrendű vádlottjaként.

Fekete-Győr András a tüntetés estéjén élő adásban számolt be arról, hogy egy füstgránátot dobott a rendőrök mellé.

A Momentum elnöke ugyanakkor évek múltán továbbra is ártatlannak tartja magát. A bíróságon felolvasott vallomásában tettét azzal magyarázza, hogy a Momentum politikusa senkit sem akart bántani.

Az ügyész a perbeszédben arra is kitért, hogy Szarvas Koppány Bendegúz elsőrendű vádlott nem ismerte be a vádiratban szereplő bűncselekményeket, de azt elismerte, hogy ő láthatóak a felvételeken.

Habár ott voltak a keddi tárgyaláson, Fekete-Győr András és Szarvas Koppány Bendegúz nem szólalt fel. Az ügyben ítéletet május 26-án hirdetnek majd, ahol utolsó szó jogán lesz lehetősége a két politikusnak arra, hogy megvédjék magukat az évekkel ezelőtt történt incidens okán.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!