2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 06:00

Belföld

Ismét a pedofiltörvény ellen tüntettek

Bárkinek joga van nem egyetérteni egy törvénnyel. A gyermekek védelme ugyanakkor az állam alkotmányos feladata - így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy szerdán, civil szervezetek ismét tüntetést szerveztek a pedofil-ellenes törvénycsomag miatt. A demonstrálók, elfogadásról szóló történeteket írtak le, amelyeket a szervezők összegyűjtöttek és Áder Jánosnak fogják majd átadni. A céljuk, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a törvénycsomagot.

Szivárványos zászlóval a kezükben, szivárványos maszkban érkeztek a tüntetők szerda délután a Sándor-palotához. Ismét a pedofil-ellenes törvény ellen demonstráltak.

A tüntetők ezt követelték a köztársasági elnöktől, egyúttal az elfogadásról szóló történeteket írtak neki, amit a szervezők majd eljuttatnak Áder Jánosnak. Reményeik szerint a köztársasági elnök a történetek hatására majd nem írja alá a törvényt. 

A Háttér Társaság egyik ügyvivője arról beszélt híradónknak: a történetek megosztásával támogatni akarják azokat az LMBTQI-közösséghez tartozó fiatalokat, akiket - véleményük szerint - a törvény most megbélyegez. 

A gyermekek védelme az állam alkotmányból következő feladata - ezt már a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta híradónknak a pedofil-ellenes törvénycsomag kapcsán. Gulyás Gergely egyúttal leszögezte: bárkinek joga van nem egyetérteni egy törvénnyel.

Amennyiben Áder János aláírja a törvényt, létrejön egy nyilvántartás a pedofil bűncselekményeket elkövetőkről, egyúttal a változtatás meggátolhatja, hogy a pedofilok olyan állásokat tölthessenek be, ahol gyermekekkel találkozhatnak. A törvény szigorúbb büntetéssel sújtja majd a gyermekpornográfia elkövetőit is.

A törvény kimondja azt is: az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozások nem irányulhatnak a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Ráengedhették a szennyvizet a strandolókra

A Római parti szabadstrand mintegy három kilométerrel lejjebb van attól a csatornától, ahol a fekáliás víz a Dunába ömlik. 2021. szeptember 24.

Nem lép ki a DK a botrányba keveredett ózdi jobbikos alpolgármester mögül

Dobrev Klára ismételten csak elmenekülni tudott a HírTV kérdései elől. 2021. szeptember 24.

Orbán Viktor: A Balkánt integrálni kell az EU-ba

A Balkán Európa szerves része - hangsúlyozta a kormányfő a Délklet-európai Országok parlamenti elnökeinek 10. konferenciáján. 2021. szeptember 24.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!