2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Interpellációk

Következik:

Azonnali kérdések 16:05

Belföld

Ismét a keresztényeken köszörülte a nyelvét Vágó István

Több keresztényellenes megjegyzést is tett Vágó István közösségi oldalán az elmúlt napokban. Nemrég azt kritizálta gúnyos hangnemben, hogy a kormány megduplázta a hit- és erkölcstanoktatásra fordítható költségvetési keretet. A Gyurcsány-párt politikusává vedlett hajdani műsorvezető a hittanórák kapcsán megjegyezte: Reméljük, legalább ezeken az órákon lesz miből fűteni.

  • Ismét a keresztényeken köszörülte a nyelvét Vágó István

Ugyanakkor Vágónak nem ez volt egyetlen közelmúltbeli keresztényellenes megjegyzése. A szebb napokat látott televíziós személyiség például egyik nyilvános posztjában hivatkozott a HVG egyik cikkére, melyből kiderült, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MTK Budapest futballmeccsen a vidéki szurkolók antiszemita rigmusokkal illették a fővárosi csapatot. Vágó ezt „A zéró tolerancia jegyében” ironikus megjegyzéssel osztotta meg közösségi platformján, mindezzel persze közvetetten támadva Orbán Viktor kormányát, melyről egyébként közismert, hogy zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. Emelletta magát ateistának valló nyugdíjas tévés arra külön felhívta a figyelmet, hogy a szegedi csapat tulajdonosa a területi katolikus egyházmegye, alapítója pedig Kiss-Rigó László püspök. Vágó kirohanása annál is inkább érdekes, mert néhány évvel ezelőtt ő maga is antiszemita botrányba keveredett, amikor az egyik Facebook-bejegyzésében kijelentette, hogy nem bírja elviselni a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát”, nem hatják meg a szertartásaik és nem érez velük közösséget.

A kereszténységet cinikusan bíráló „kvízprofesszor” jó ürügyet talált a gyalázkodásához, ugyanis az ominózus mérkőzés visszhangja még korántsem ült el. A hétfői MTK meccsen jelen volt Radnóti Zoltán rabbi lánya, aki telefonját rögzítette a történteket. A felvételen hallható, amint a szurkolók azt éneklik, hogy „zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés”. A lelátón tapasztaltak miatt közleményt adott ki az MTK Budapest, melyben közölték: elfogadhatatlannak tartanak minden antiszemita kijelentést és rasszista megnyilvánulást, ezenkívül pedig tiltakoznak a szegedi drukkerek zsidóellenes viselkedése miatt és felszólítják a szegedi fociklubot, vonják felelősségre az érintett szurkolókat. A fővárosi csapat állásfoglalásában azt is közölte, hogy rendőrségi feljelentést tettek az ügyben. Reagált a szegedi klub is a történtekre. Közleményükben kifejezték elhatárolódásukat az eseményektől és felajánlották támogatásukat a hatóságoknak az eljáráshoz.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!