2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Intézmények vegzálása, vagy pártos intézkedések?

Mi módon függ össze Rogán Antal ingatlanügye és Demeter Márta története? Képezzünk általános normákat, vagy fogadjuk el a szervek politikai motivációit? Független az igazságszolgáltatás, vagy pártok érdekeit képviseli? Az ügyészséget minősítik az ügyek, vagy a politikai résztvevőket?

  • Intézmények vegzálása, vagy pártos intézkedések?

Demeter Márta nagy hibát vétett. Jobban meg kellett volna fontolnia, ha a pártjának vezetőivel egyeztet. Valamiért úgy döntött, hogy ezt nem teszi meg, és nem érti mi okozza a vihart az ügy körül. Hogy az ügyészség hogy dönt, azt az egész nyilvánosság várja, ha vádemelés történik, nem lehet tudni lesz-e kiadatás – mondta Kovács András, az Origo újságírója.

Nem lehetett volna könnyű dolga önmagán kívül más vezetőkkel egyeztetnie, hisz nincs is a pártjának momentán, társelnökén kívül, másik vezetője. Ha ez visszaélés volt, akkor az legyen normatív sőt normaképző! Húzzuk meg itt a határt, és például járjon el az ügyészség hasonlóan Rogán Antal ingatlanügyeit illetően!  Elő lehetne venni azokat, amikor még polgármesterként ezt elkövette, vagy a letelepedési kötvények ügyét és minden egyes ügyben így járni el – folytatta a Pető Péter, a 24.hu főszerkesztő-helyettese, parázs vitát kirobbantva ezzel a stúdióban. 

Mi módon függ össze az ingatlanügy és a letelepedési kötvény? – kérdezett rá Kovács András. Képezzünk normákat! – felelte Pető Péter. Az ügyészségi nyomozások a Pető által említett ügyekben nem jutottak el a vádemelésig – mondta Kovács András, de Pető Péter szerint ez az ügyészséget minősíti. A stúdió jobboldali újságírói ezek után felrótták Pető Péternek és általában véve a baloldali médiának, hogy ezzel a magatartással aláássák a független intézmények közmegítélését. 

Ne becsüljük le az ügyészséget, hisz két ügyben is volt fideszes képviselő ellen eljárás– idézte fel Kovács András, ám Pető Péter szerint az Európai Unió vizsgálatai a miniszterelnök környezetére nézve milliárdos vagyonok születését rótta fel. Az OLAF azonban hatáskörrel sem rendelkezik Kovács András szerint, míg az ügyészség jóval több nyomozati információval bír, és azok alapján emel, vagy nem emel vádat. Az ügyészségi munka a 4-es metró ügyében sem volt épp emiatt gyors, holott a közvélemény nyomása erős volt akkor is rajta. Pető Péter szerint azonban jó lenne, ha itt húznánk meg a vonalat. A hivatali visszaélést elsősorban a hivatalban lévő kormány tudja elkövetni– mondta Pető Péter, aki szerint a jobboldal is tett olyat, elsősorban 2006 kapcsán, hogy azzal vádolta a hivatalos szerveket, hogy az akkori kormány irányába részrehajlóan végezték munkájukat. A vita heve akkor sem csillapodott, amikor más témákra terelődött a szó.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A kampányt berúgtuk! + videó

Orbán Viktor: A kampányt berúgtuk! + videó

A kampányt berúgtuk – írta közösségi oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök bejegyzéséből kiderült, hogy elérkezett országjárásának első állomására, Nemesgörzsönybe.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!