2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Intézmények vegzálása, vagy pártos intézkedések?

Mi módon függ össze Rogán Antal ingatlanügye és Demeter Márta története? Képezzünk általános normákat, vagy fogadjuk el a szervek politikai motivációit? Független az igazságszolgáltatás, vagy pártok érdekeit képviseli? Az ügyészséget minősítik az ügyek, vagy a politikai résztvevőket?

Demeter Márta nagy hibát vétett. Jobban meg kellett volna fontolnia, ha a pártjának vezetőivel egyeztet. Valamiért úgy döntött, hogy ezt nem teszi meg, és nem érti mi okozza a vihart az ügy körül. Hogy az ügyészség hogy dönt, azt az egész nyilvánosság várja, ha vádemelés történik, nem lehet tudni lesz-e kiadatás – mondta Kovács András, az Origo újságírója.

Nem lehetett volna könnyű dolga önmagán kívül más vezetőkkel egyeztetnie, hisz nincs is a pártjának momentán, társelnökén kívül, másik vezetője. Ha ez visszaélés volt, akkor az legyen normatív sőt normaképző! Húzzuk meg itt a határt, és például járjon el az ügyészség hasonlóan Rogán Antal ingatlanügyeit illetően!  Elő lehetne venni azokat, amikor még polgármesterként ezt elkövette, vagy a letelepedési kötvények ügyét és minden egyes ügyben így járni el – folytatta a Pető Péter, a 24.hu főszerkesztő-helyettese, parázs vitát kirobbantva ezzel a stúdióban. 

Mi módon függ össze az ingatlanügy és a letelepedési kötvény? – kérdezett rá Kovács András. Képezzünk normákat! – felelte Pető Péter. Az ügyészségi nyomozások a Pető által említett ügyekben nem jutottak el a vádemelésig – mondta Kovács András, de Pető Péter szerint ez az ügyészséget minősíti. A stúdió jobboldali újságírói ezek után felrótták Pető Péternek és általában véve a baloldali médiának, hogy ezzel a magatartással aláássák a független intézmények közmegítélését. 

Ne becsüljük le az ügyészséget, hisz két ügyben is volt fideszes képviselő ellen eljárás– idézte fel Kovács András, ám Pető Péter szerint az Európai Unió vizsgálatai a miniszterelnök környezetére nézve milliárdos vagyonok születését rótta fel. Az OLAF azonban hatáskörrel sem rendelkezik Kovács András szerint, míg az ügyészség jóval több nyomozati információval bír, és azok alapján emel, vagy nem emel vádat. Az ügyészségi munka a 4-es metró ügyében sem volt épp emiatt gyors, holott a közvélemény nyomása erős volt akkor is rajta. Pető Péter szerint azonban jó lenne, ha itt húznánk meg a vonalat. A hivatali visszaélést elsősorban a hivatalban lévő kormány tudja elkövetni– mondta Pető Péter, aki szerint a jobboldal is tett olyat, elsősorban 2006 kapcsán, hogy azzal vádolta a hivatalos szerveket, hogy az akkori kormány irányába részrehajlóan végezték munkájukat. A vita heve akkor sem csillapodott, amikor más témákra terelődött a szó.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bennmaradt az élvonalban a Hertha BSC

A Hertha BSC bennmaradt a német labdarúgó-élvonalban, mivel idegenben 2-0-ra legyőzte a Hamburg csapatát az osztályozó hétfő esti visszavágóján.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!