2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Intézkedések a debreceni idősottohban

A debreceni önkormányzat minden olyan intézkedést meghozott, amely a bentlakásos intézményekben az idősek biztonságát szolgálja, a koronavírus fertőzéssel szemben. A város polgármestere kiemelte: a Pallagi úti és a Szávay utcai Idősek Otthonában megkezdték a gondozottak szűrését is. Az eddigi minták negatívak, tehát eddig nincs igazoltan koronavírussal fertőzött beteg egyik intézményben sem.

  • Intézkedések a debreceni idősottohban

Március 8-a óta látogatási tilalom van a Pallagi úti Idősek Otthonában. Erről még a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt döntött a debreceni önkormányzat. A bentlakók és a dolgozók egészségének védelmében eddig 13 intézkedést hoztak. Az intézmény kidolgozta a saját pandémiás tervét. A dolgozókat folyamatosan képzik a vírushelyzet egészségügyi kezelésével kapcsolatban. Arra az esetre is felkészültek, ha esetleg valaki megfertőződne. Ezért a Pallagi úti intézményben március közepén egy izolációs részleget is kialakítottak.

"Második emeletnek az egyik részét jelöltük ki, ott 50 ágy képes fogadni az esetleges fertőzéssel rendelkezőket és külön bejárattal és külön személyzettel rendelkezik."

- jegyezte meg Debrecen polgármestere, Papp László.

Az intézményben kiemelt figyelmet fordítanak a folyamatos orvosi ellátásra emellett fertőtlenítőszeres lábtörlőket helyeztek el a bejárathoz, belépéskor kötelezővé tették a kézmosást és a dolgozók is védőruhában látják el a gondozottakat. A lakók egyszer használatos edényben kapják a konyháról az ételt, az evőeszközöket, a poharakat pedig minden étkezés után fertőtlenítik.

"A hangsúly a mi gyakorlatunkban nem a tesztelésen van, mert az már csak utánkövetése valaminek, egy kialakult helyzetnek, hanem a megelőzésen van. Tehát aki felelősségteljesen gondolkodik egy bentlakásos, zárt közösség vonatkozásában, az nem a tesztben látja a megoldást, hanem a megelőző akciókban, azokban az izolációs folyamatokban, amelyekről a tájékoztató keretében beszéltem."

- mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

Papp László hozzátette: a járvány időszakában hétvégén is ellenőrzik az intézményeket a biztonságos működés érdekében. Az önkormányzat teljes körű szűrést rendelt el az általa fenntartott két idősellátást biztosító intézményben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország egy alternatívát tud kínálni az unión belül, hogy mi nem az ukrán háborúba öntjük a pénzt + videó

Magyarország egy alternatívát tud kínálni az unión belül, hogy mi nem az ukrán háborúba öntjük a pénzt + videó

A Fidesz marad a legerősebb párt - így értékelték a szakértők a Fidesz kampánynyitó eseményét. Orbán Viktor szerint a brüsszeli vezetés csődöt mondott, Európa gazdasága hanyatlik, migránsok százai kelnek át a határokon, és egyre több erőszakkal kell szembenéznünk. A miniszterelnök hozzátette: alázat nélkül nincs győzelem, a Fidesz politikai ellenfelei éppen azért nem tudnak nyerni, mert elfeledkeztek az alázatról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!