2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Ingatlanmutyi? Gyanúsan olcsón adott túl egy ipari parkon az állam

Hír TV

2017. december 22., péntek 21:31, frissítve: péntek 22:28

Ingatlanmutyit sejt az Együtt egy nyíregyházi ipari park eladása körül. A párt helyi önkormányzati képviselője szerint az érintett 5,5 hektáros terület másfél milliárdot érhet, ám a tulajdonos, a magyar állam mindössze 300 millióért adta el. A nemzeti fejlesztési miniszter viszont azt mondta a Hír TV-nek: ha annyit ért volna, akkor biztosan annyiért kelt volna el.

A nyíregyházi vállalkozói park öt és fél hektárján üzemcsarnokok, raktárak, irodák vannak. A park az állami tulajdonú, jelenleg felszámolás alatt álló Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. tulajdonában volt. Néhány hónapja azonban az állam eladta. Az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője szerint azonban áron alul.

„Információink szerint 330 millió forintért adták el. Ez annyit jelent, hogy például a legutóbb épülő csarnok hasonló összegbe került, az is 300 millió volt. És az egészet adták el hasonló áron. Ingatlanosok, ingatlanszakértők, a nyíregyházi ipari ingatlanokban járatosak egybehangzóan azt mondják, hogy ez másfél-két milliárdos érték” – nyilatkozta Lővei Csaba.

A zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozik, ezért Lővei Csaba az Együtt parlamenti képviselőjén keresztül vár választ a fejlesztési minisztertől az ingatlaneladással kapcsolatban. A tárca vezetője a Hír TV-nek azonban azt mondta: ha másfél milliárdot ért volna az ipari park, akkor annyiért adták volna el.

„Hál’ isten, miniszterként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ingatlanértékesítésbe eddig sem folytam és ezután sem folyom bele. Nyilvános árverésen értékesítették, azt gondolom, hogy a piac az árat meghatározza egy nyilvános árverésnél” – emelte ki Seszták Miklós.

Az Együtt politikusa azt mondta: Nyíregyházán nem ez az első gyanúsan olcsó ingatlaneladása a magyar államnak. Szerinte tavasszal a volt MSZMP-pártházat is töredék áron, 95 millió forintért adták el magánszemélyeknek, holott – úgy véli – az ötször annyit ér. Az ügyben feljelentést is tett, és szintén a fejlesztési minisztériumhoz fordult. Fónagy János államtitkár válaszából akkor kiderült, hogy nem volt értékbecslésük az épületről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!