2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Indul a karácsonyi vásárlási roham

Hír TV

2017. december 10., vasárnap 19:29, frissítve: vasárnap 19:54

A vevők a legtöbb pénzt ilyenkor költik el. Egyre népszerűbbek a fogyasztási hitelek is, ám a szakértők óvatosságra intenek.

Nemcsak az érdekes, hanem a drága ajándékok is népszerűek idén. Az igazi roham most kezdődik, a vásárlók a karácsonyi előtti két hétben költik a legtöbbet.

Nagyon népszerű a televíziók területe, itt leginkább az új technológiák, az okoskészülékek tartanak számot az érdeklődésre. Újdonságként megjelent az elmúlt időszakban a gamerterület, ez szinte berobbant, nagy érdeklődés van a számítástechnikához kapcsolódó eszközökre, valamint a laptopokra, a szétszedhető eszközökre, a mobiltelefonokra és tradicionálisan a kis háztartási gépekre – mondta el Szánthó Balázs, a Media Markt Árkád igazgatója.

A magyarok most pótolják, amiről a pénzügyi válság éveiben le kellett mondaniuk. A fogyasztási hitelek megugrottak az elmúlt egy-két évben.

Óvatosság és alapos tájékozódás – ezt javasolják a hitelszakértők. Az ingyenkölcsönök feltételrendszere szigorú, a bankok általában 35-40 százalékig engedik terhelni a jövedelmet.

Ettől függetlenül érdemes megnézni, mennyi a háztartásunk bevétele, mennyi az a fix kiadás, amivel számolnunk kell, és mennyi szabadon felhasználható összegünk marad arra, hogy hitelt tudjuk vállalni. Azt javaslom, hogy 10-15 százaléknál több összeget ne vállaljunk törlesztésként a jövedelmünkből – hangsúlyozta Trencsán Erika, a Bankráció.hu ügyvezetője.

Több mint 366 milliárd forint értékben kötöttek új fogyasztásihitel-szerződéseket a családok az év első tíz hónapjában a jegybank adatai szerint. A személyi hitelek a legnépszerűbbek, azokból 256 milliárd forintnyit vettek fel a háztartások októberig.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!