2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

P. Gábor 2020 elején lépett ki a kispesti önkormányzattól, ahol Gajda Péter MSZP-s polgármester első embereként dolgozott egy évtizeden keresztül. P. ezután cégeire koncentrált, amelyekkel komoly profitot zsebelt be a DK-s vezetésű III. és XVIII. kerületben, ám korábbi munkáltatója sem volt hálátlan: kilépése után pár hónappal 400 milliós megbízást kapott Kispesten üzlettársaival. A P. Gáborhoz és társaihoz köthető óbudai korrupciós botrányban a bíróság nemrég három hónappal meghosszabbította három gyanúsított letartóztatását.

  • Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

Az óbudai korrupciós botrányban március elején négy embert gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), ötödik társukat március közepén hallgatták ki gyanúsítottként. Hárman letartóztatásba kerültek, ezt nemrég három hónappal hosszabbította meg a Fővárosi Törvényszék.

A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak, a bűnügy szálai pedig P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek.

P. Gábor egy évtizeden keresztül a kispesti MSZP egyik meghatározó szereplője volt, a 2010-es önkormányzati választáson szerepelt a párt budapesti listáján, emellett az MSZP-s Gajda Péter újrázni tudó polgármester kampányát irányította. A győzelem után P. a kerületvezető kabinetfőnökeként tevékenykedett egy évtizeden át, de vezette például az önkormányzat Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Irodáját, így egyedülálló rálátása volt a kispesti ügyekre.

P. Gábor neve éppen ezért sem maradhatott ki a 2019-es kispesti korrupciós botrányból, amelyben Gajda Péter egy másik akkori bizalmasa, Lackner Csaba – akkor még – szocialista önkormányzati képviselő mondta el beszélgetőtársainak, hogy milyen korrupciósgyanús ügyletekben vett részt ő maga, a polgármester és más kerületi baloldali politikusok, önkormányzati vezetők.

– Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában azt mondják, ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy

 – mondta az elhíresült hanganyagokon Lackner Csaba. P. Gábor ezen felül érintettje lehet egy építkezés kapcsán kipattant korrupciósgyanús ügynek, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást.

A baloldali intézőember végül 2020 tavaszán faképnél hagyta Gajda Pétert ,és a DK-s vezetésű III. és XVIII. kerületben kezdett üzletelni. Egyik cégével azonban még visszatért Kispestre.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet / Róka László

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!