2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Illegálisan tart fogva menekülteket a kormány

Hír TV

2018. március 20., kedd 08:14, frissítve: kedd 08:46

A magyar hatóságok legalább 500 menekültet tartanak fogva illegálisan, akik szabályos menedékkérelmet adtak le, mégis zárt táborokban tartják őket fogva. Külföldi lapszemle következik.

Orbán Viktor bosszúálló fenyegetőzése kellett, hogy a magyar ellenzéki pártok felfogják, hogy muszáj együttműködniük, írja a Bloomberg elemzése. A miniszterelnök március 15-i beszédét idézik, amelyben megfenyegette az ellenfeleit, hogy a választás után politikai és jogi bosszút áll. A Jobbik és a baloldali pártok együttműködése viszont kérdés, és az egyik megszólaltatott szakértő szerint az ellenzéki pártok csak azért helyezkednek, hogy ne lehessen majd rájuk fogni, hogy miattuk hiúsult meg az együttműködés.

Új migrációellenes szövetségeseket szeretne kiépíteni a magyar kormány az új osztrák és olasz vezetéssel, írja az Emerging Europe oldal. Szijjártó Pétert idézik, aki elégedett volt a jobboldali, bevándorlásellenes pártok győzelmével. Az viszont egyelőre kérdés, hogy az EU-ban nagyobb súllyal bíró országok megkockáztatják-e, hogy együttműködnek az euroszkeptikus, oroszbarát és egyre inkább autoriter magyar kormánnyal.

Hozzávetőleg 500 legális menedékkérőt tartanak fogva bűnözőként a magyar hatóságok két táborban, tudósít a Der Standard. Az Amnesty Internationalt idézik, amely szerint a magyar hatóságok több mint 20 ezer migránst törvénytelenül deportáltak Szerbiába, anélkül, hogy engedték volna nekik beadni a menedékkérelmüket. Közben pedig egy kirakatpert is megrendelt a kormány, hogy össze tudják mosni a terrorizmust a migrációval.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!