2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Így talicskázza ki a DK a pénzt a fővárosból a főpolgármester jóváhagyásával

„Nincs már szinte olyan ágazata a fővárosi közlekedésnek, ahol Karácsony Gergely időszakához ne fűződne botrány"– mondta Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Metropolnak.

  • Így talicskázza ki a DK a pénzt a fővárosból a főpolgármester jóváhagyásával

„Ahová Gyurcsány emberei beteszik a lábukat, ott havi szinten derülnek ki hozzájuk köthető visszásságok Budapesten. Mindenhol megjelentek a fővárosban az egykori Gyurcsány-kormány miniszterei, államtitkárai, kabinetfőnökei, vagy a hozzájuk köthető emberek, átveszik az irányítást, és ehhez Karácsony Gergely nyugodt szívvel asszisztál” – hangsúlyozta a Metropolnak Wintermantel Zsolt.

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint a felelőtlenség és a visszásságok miatt összességében milliárd fölötti az az összeg, amit eddig bírságra kellett kifizetnie Budapestnek, emellett pedig ott vannak azok az ügyek, amelyekben büntetőeljárás van folyamatban.

„Ilyen a hajótender, amelyet vélhetően szintén nem sikerült szabályosan lefolytatnia a BKV-nak, mert jelen pillanatban is rendőrségi nyomozás van folyamatban” – tette hozzá.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a BKV havonta átlagosan négy-ötmillió forintot költ azokra a hajókra, amelyek már harmadik éve nem közlekednek menetrend szerint a Dunán, spórolásra hivatkozva. A hajók egy budapesti kikötőben állnak, alkalmanként rendezvényekre adják őket bérbe.

Használtbusz-bérlési pályázat: Tüttő Kata, pár napos cég, buszok nélkül… 

A Tüttő Katalin-féle botrányos buszbérléstender is igen hangzatosra sikerült, a tévesen árusított reptéri transzferbuszjegyekről és a reklámtender kapcsán közel egymilliárd forintot bukott a főváros. A BKV használtbusz-bérlési pályázata során olyan céggel szerződtek, amelyet a kiírás előtt pár nappal hoztak létre, saját busza sem volt, a pályázat során más cég tulajdonában lévő buszokkal pályázott. Karácsonyék azóta sem válaszoltak arra, ki döntötte el, hogy az offshore hátterű kamucéggel kössenek szerződést, ki a felelős.  

150 milliós bírság, plusznyomozás: a frankfurti villamosok beszerzésének pályázatát konkrét cégre írták ki  

Karácsony Gergely 2021-ben, a rendkívüli jogrend utolsó napján egyszemélyben döntött a használt járművek 7 milliárdos beszerzéséről. Nem vitte közgyűlés elé a beszerzést, pedig nem aprópénzről volt szó. Ráadásul a közbeszerzés jogszerűtlenül lett kiírva, vélhető módon „előkészítve a frankfurti villamosok számára az eredményes pályázást”.

Aztán gyorsan kiderült az is, hogy Frankfurt azért selejtezte le a villamosokat, mert azok nem klimatizálhatók, ezért nyáron nagy bennük a forróság. A Közbeszerzési Döntőbizottság több súlyos jogsértést is feltárt a BKV-nál a villamosmutyival kapcsolatban. Nemcsak 150 millió forintos bírságra kötelezte, de a Készenléti Rendőrség is nyomozást rendelt el „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” bűntett gyanúja miatt.

A teljes Metropol-cikk IDE kattintva olvasható

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!