2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Így reagált az ellenzék Weber látogatására

Az ellenzéki pártok plakáttal, videóüzenettel és sajtótájékoztatón reagáltak Manfred Weber látogatására. A Demokratikus Koalíció nem csak a kormányt, hanem az Európai Néppártot is kritizálta, míg az MSZP és a Liberálisok a kormány plakátjait állították üzenetük középpontjába.

  • Így reagált az ellenzék Weber látogatására

Az ellenzéki pártok is készültek Manfred Weber budapesti látogatására. Az MSZP a kormány plakátjait ragasztotta át. „Meghekkeltünk egy plakátot. Weber urat kihelyeztük, itt vagyunk Ferihegy mellett, és nagy valószínűség szerint, amikor itt el fog haladni Weber úr, akkor fogja látni ezt a plakátot és ízelítőt kap a magyar valóságból. Nagyon bízunk benne, hogy jó döntést fog hozni ma, Orbán Viktorral való beszélgetése után” – így az MSZP elnökségi tagja, Bihal Dávid.

Bősz Anett videóüzenetben reagált Manfred Weber budapesti látogatására. Szavai szerint az, hogy a lengyelek és az olaszok jó partnerek abban, hogy az európai integrációt szétverjék, még nem azt jelenti, hogy ez a jó út. „Az volna jó út, hogyha ezek a brüsszeles plakátok ki sem kerültek volna, az volna a jó út ha valódi kompromisszumkész miniszterelnökünk lenne, olyan aki érti az európai politikát, nem olyan aki hazudik Brüsszelnek és Brüsszelről hazudik a magyaroknak” – mondta a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője.

Ha a Fidesz marad a Néppártban, akkor nem szabad megválasztani Manfred Webert az EB élére – jelentette ki a DK elnöke. „Ha az Európai Néppárt, a német konzervatív párt, a CDU/CSU, ha Manfred Weber barátként tekint a Fideszre, a magyar kormányfőre, akkor mondjuk világosan: nekünk ők nem a barátaink, hát, ilyen egyszerű ez” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A Momentum is üzent a Manfred Webernek. Hajnal Miklós szóvivő társaival az eltávolított Soros Juncker plakátokra angol nyelvű feliratokat festettek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!