2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Így magyarázza a kicsontozásos fenyegetést az MSZP

Fizikailag nem akarnak bántani senkit, de a kétes ügyeket feltárják – így értelmezte a szombathelyi baloldali Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő szavait a város egyik MSZP-s képviselője, amikor a múlt héten a politikus azt mondta, „egyenként kicsontozunk benneteket”. A helyi Fidesz frakciója szerint elfogadhatatlan irányt vett a szombathelyi politikai kommunikáció, ezért becsületsértés miatt feljelentést tesznek.

„Egyenként kicsontozunk benneteket!” – a jegyzőkönyv is rögzítette, hogy ezekkel a szavakkal fenyegette meg a szombathelyi önkormányzat szocialista képviselője múlt hét szerdán a fideszes többségű közgyűlést. Czeglédy Csaba, a helyi baloldal frakcióvezetője, a bizottsági helyeket kiosztó megbeszélésen fakadt ki, mert kevesellte az ellenzéknek szánt bizottsági helyeket. A baloldali politikusok szerint az 53 helyből hatot ajánlott fel nekik a fideszes városvezető. A testület egyébként a fideszes polgármesteren kívül kilenc fideszes, kilenc MSZP–DK–Együtt–Éljen Szombathely támogatottságú, egy pro savariás és egy jobbikos képviselőből áll.

„Senki nem gondolhatja azt, hogy fizikai értelemben fogunk mi bárkit bántani.” – Horváth Attila, a szombathelyi baloldali frakció önkormányzati képviselője szerint Czeglédy Csaba csak a vita hevében fogalmazott túlzóan. Ennek ellenére a sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy nyomoznak fideszes képviselők után. „Rengeteg csont és rengeteg csontváz van egyébként a szekrényben ebben az intézményben, ahol most mi vagyunk. Azokat mi ki fogjuk szedni a szekrényből. Az összeset. Ahogy az elmúlt négy évben is kiderült az, hogy ezek a fiúk itt mit műveltek, ami miatt egyébként lecserélték a teljes vezetőséget. Így már most vannak információink arra nézve, hogy ezek a fiúk, hadd ne mondjak neveket, de úgyis tudjuk, hogy kivel fogjuk ezeket a folyamatokat megkezdeni” – mondta Horváth.

„A polgármester urat ez annyira felháborította, hogy úgy érezte, hogy ebben az ügyben lépni kell.” – A szombathelyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint elfogadhatatlan irányt vett a helyi politikai kommunikáció, ezért a nyilvánossághoz fordultak. „Hogyha nyilvánosságra kerül, akkor nagyobb esélye van annak, hogy az ilyen politikai beszéd megszűnjön a városban, mint hogyha most mi még ötször bementünk volna a polgármester úrhoz és mindig ebben a stílusban tárgyalt volna velük” – közölte Lendvai Ferenc.

A kijelentés miatt Hende Csaba, a város fideszes országgyűlési képviselője is felszólalt a hétfői városi közgyűlésen, és elfogadhatatlannak nevezte Czeglédy Csaba stílusát. A civilben egyébként ügyvédként dolgozó, kicsontozással fenyegetőző Czeglédy volt – mások mellett – Gyurcsány Ferenc jogi képviselője a Hír TV Célpont című műsora miatt kirobbant diplomabotrányban. A PestiSrácok.hu pedig korábban arról írt, hogy a baloldali politikusnak vélhetően nincs törvényesen szerzett jogi szakvizsgája. 2002-ben pedig adócsalásért ítélték jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre. A szombathelyi Fidesz a mostani ügy miatt becsületsértés miatt fog várhatóan feljelentést tenni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!