2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Igazi hősök: Fél óra alatt mentettek meg két életet a pécsi rendőrök

Két idős életét mentette meg egy pécsi járőrpáros. Böröcz Tamás és Boros Tamás egy füstölgő lakásból kimentett nő után egy napok óta eltűnt asszonyt is megtaláltak.

  • Igazi hősök: Fél óra alatt mentettek meg két életet a pécsi rendőrök

Ha nincs ez a két bátor főtörzsőrmester, akár az életébe is kerülhetett volna a két idős asszonynak. Már majdnem túl voltak egy szokásos szolgálati napon, amikor június 7-én 24 perc különbséggel két fontos riasztást kaptak.

Először egy füstölgő emeletes ház egyik lakásához riasztották őket, ahova csak nehezen tudtak bejutni.

– A negyedik emeletre kellett felrohannunk, az erkélyen ömlött ki a fekete füst. Sokadik próbálkozásra sikerült berúgnom az ajtót, ekkor éreztem, hogy egy a tűzhelyen hagyott étel rettentően füstöl. Miután vízzel eloltottam, utána találtuk meg az idős hölgyet, akit álmából ébresztettünk fel. Azt mondta, nem hallotta a kopogást, mert aludt, az ételt pedig valószínűleg ottfelejtette a tűzhelyen. Szerencsére kisebb ijedtséggel megúszta a történteket – mondta a Borsnak Böröcz Tamás fő­törzs­őrmester.

Alig szusszant egyet a két járőr, máris egy má­sik riasztást kaptak. A Pécs melletti Kővágószőlősre indultak, ahol egy napok óta eltűnt asszony nyomába eredtek.

– Az asszony a bejelentő szerint nehezen mozgott, ezért gondoltuk, hogy nem kell messze keresni. A kapu és a lakás is zárva volt, ezért bemásztunk az udvarra, majd a telket kezdtük átfésülni. A hatalmasra nőtt fűben végül a szomszéd telken egy bokor alatt találtuk meg a nénit, akit négy napja ért baleset, azóta várta a segítséget – tette hozzá Boros Tamás.

Mindkét asszonyt a mentők megfigyelésre kórházba szállították, azóta jól vannak – tudta meg a Bors.

kép forrása: Bors

 

Metropol

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Súlyos veszteségeket szenvedett az ukrán haderő

Súlyos veszteségeket szenvedett az ukrán haderő

Két frontszakaszon két ukrán támadást vertek vissza az orosz erők, a harcokban mintegy 815 ukrán katona esett el vagy sebesült meg az elmúlt nap folyamán - közölte vasárnapi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!