2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Idén fél év alatt foglaltak le annyit, mint tavaly egész évben

Több mint 22 millió forint értékű csempészcigarettát találtak egy kisbuszban Tarpa közelében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói.

A jármű kivilágítatlanul haladt a Tisza árterében, ezért lett gyanús az egyenruhásoknak. A sofőr elmenekült, a kisbuszban a pénzügyőrök 8500 doboz, adójegy nélküli cigarettát találtak.

Idén egyébként fél év alatt annyi illegális dohányterméket foglaltak le a NAV munkatársai, mint tavaly egész évben. Több mint 70 millió szál cigarettát, másfél tonna fogyasztási dohányt, illetve egy tonna vágott dohányt vontak ki a feketepiacról a pénzügyőrök.

„Ezeket a cigarettákat főleg az ukrán határszakaszon foglalják le a pénzügyőrök, hiszen Ukrajna felől érkezik elsősorban az illegális cigaretta. Új technikai eszközöket is bevet a NAV, ennek is köszönhető ez a jelentős lefoglalás, így például éjjellátó berendezéseket, hőkamerát, de a klasszikus, már bevált kamionröntgen, illetve vasúti röntgen is segíti munkánkat, továbbá a cigarettakereső kutyák is nagy segítséget nyújtanak. De érkeznek bejelentések a trafikosoktól is, hiszen ők vannak ott azokon a területeken, ahol megjelennek az illegális árusok, és nekik nagyon jó információik vannak arról, hogy kik azok, akik a tilosban járnak” – tájékoztatott Suller György Attila NAV-szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!