2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Húsvéti programok várják az érdeklődőket az ország több területén is

A Kárpát-medence vélhetően legnagyobb étel-szentelése Csíkszeredában zajlik. Az idei 4. NYULADALOM siófoki látogatóit pedig egész napos gyerekfoglalkozások, népi játékok, tojáskeresés, nyúlfutás, gyerek és felnőtt koncertek és számtalan gasztro-kereskedő várja.

  • Húsvéti programok várják az érdeklődőket az ország több területén is

Több ezer kosár sorakozott katonás rendben reggel Csíkszeredában. A népszerű hagyományhoz egyre több katolikus hívő csatlakozik, akik 2001 óta, mivel már nem férnek be a templomba, a város főterén gyűlnek össze az ételszentelésre. Az ünnepi asztalra szánt ételeket korán reggel kiviszik az erdélyi város főterére, ahol azokat szentelt vízzel hintik meg a lelkipásztorok.

Tamás József segédpüspök azt mondta: Keresztény életünkhöz hozzátartoznak ezek a nagyon szépe jelek, amelyek Jézus Krisztus feltámadásának jelei. Ezek közé tartozik az ételszentelés is, hiszen feltámadásának estéjén, amikor az Úrjézus megjelent az apostoloknak, akkor éppen az étkezésen keresztül bizonyította be, hogy nem szellem ő, hanem élő valóság. 

A lelkészek áldást mondanak a hagyományos ételekre, amelyek a kosárba kerülnek. A hagyomány szerint a szentelt étel fogyasztása a böjti időszakot követően megvéd a mértéktelenségtől.

 

A siófoki Fő tér szinte minden szegletében pedig Ügyességi játékok várják a látogatókat. A nyusziugrálóban a legügyesebbek lufit is kaptak, a kicsik abba sem akarták hagyni az ugrálást.
A 4 napos programsorozat és a jó idő sokakat csábított Siófokra. A szervezők minden korosztályra gondoltak, így a családok felnőtt tagjainak is kínáltak programokat.
Nemcsak a turisták, de a helybeliek is kedvelik a Nyuladalom programjait. Vannak, akik évről évre visszajárnak ide.
A város fő terén számtalan étel-ital várta az érdeklődőket. Idén a a legnagyobb sikere a tócsninak volt.

Fehér József, a Joci konyha tulajdonosa elmondta Változatos feltétekkel, ahogy szoktuk, harcsapaprikás feltéttel, készültünk, mivel húsvét van, készültem egy főtt-füstölt csülökkel, amit egy kevés fokhagymás, tormás tejföllel nyakon öntünk.

Húsvét vasárnap Nyúlfutással indul a program, délután gyerek, este pedig felnőtt koncertekkel várják az érdeklőket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!