2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Húsüzemet avattak a Baranya megyei Drávacsehiben

2019. október 9., szerda 15:50, frissítve: szerda 15:52

A Baranya megyei Drávacsehiben felavatták azt a vágóhidat, húsüzemet és sertéstelepet, melynek kapacitása évi 3000 sertés feldolgozása. Az ormánsági kisüzem a kormány 420 millió forintos támogatásával valósult meg.

Az üzemben helyi receptúra alapján, természetes alapanyagokból hagyományos tartásban, hosszú ideig nevelt sertések húsából készült termékeket állítanak elő.

A kormány kiemelt célja és így az Agrárminisztérium kiemelt célja a magyar vidék megerősítése. Más szóval annak elérése, hogy a falun élő lakosság saját hagyományait továbbfejlesztve, helyben is képes legyen versenyképes vállalkozást vezetni, hogy munkavállalóként megélhetést találni

- mondta Bognár Lajos, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára.

A vágóhídon, a húsüzemben és a sertéstelepen 19 olyan munkás dolgozik, akik közfoglalkoztatottként álltak munkába, mostanra mindannyian hentes vagy állattartó végzettséggel rendelkeznek.

A közfoglalkoztatásnak több célja is volt, és az egyik cél közül kiemelném a helyben történő munkavégzés lehetőségének a biztosítását. Hát én azt gondolom, hogy a mai nap is erre példa, hogy ez a cél is megvalósulhat, és e cél kapcsán a hátrányos helyzetű, kedvezményezett települések segítése, az ott élők életszínvonalának növelése is célunk. Az elesettek jobb életkörülményeihez juttatása szintén

- fogalmazott Hoffmann Tamás, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára.

Hoffmann Tamás hozzátette: a tárca kifejezetten a hátrányos térségek felzárkóztatására gazdaságélénkítő programot indított. Az ide tartozó 445 településből 50 még idén pályázhat különböző beruházásokra.

HírTV