2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Horváth Imre az MSZP–DK egyeztetés első áldozata

Hír TV

2017. november 22., szerda 18:32, frissítve: szerda 19:51

Újabb képviselő hagyta ott az MSZP-t - tudta meg az ATV. A párt budapesti elnöke a Hír TV kérdésére elmondta, váratlanul érte Horváth Imre döntése.

Újabb képviselő hagyta ott az MSZP-t – tudta meg az ATV. Szocialista források szerint Horváth Imre az MSZP–DK egyeztetés első áldozata. Döntése hátterében valószínűleg az állhat, hogy a szocialisták Horváth körzetét átengedik a DK-s Varju Lászlónak.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a képviselő távozik-e az MSZP parlamenti frakciójából vagy marad a képviselőcsoportban. Horváth Imre 2014-ben a Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi országgyűlési képviselő-választáson jutott be a parlamentbe és győzte le az ellene induló kormánypárti Hollósi Antalt.

„Váratlanul ért, nem tudtam még vele beszélni, hogy mivel indokolja ezt, de tény, hogy egy tárgyalássorozat közepén vagyunk, és most sok szocialista mond le azért a körzetéről, hogy megszülessen az a megállapodás, amely 2014-ben már megszületett, és amelyre milliók várnak. De mivel a tárgyalások közben vagyunk, egy körzet sincs végleges sorsra ítélve” – mondta a Hír TV-nek Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!