2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

Hópihe, kréta és pattogós – családtagokból álló drogdíler bűnszervezettel szembeni vádemelés

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszervezetben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a hat kereskedővel – köztük két nővel - szemben, akik a feladatokat megosztva, a beszerzéstől a fogyasztói igények szerinti adagolásig és 18 év alatti fiatalokhoz eljuttatásáig két és fél éven át együttműködtek a „hópihe”, „kréta” és „pattogós” fantázianevű dizájner drogok terjesztésében.

  • Hópihe, kréta és pattogós – családtagokból álló drogdíler bűnszervezettel szembeni vádemelés

A vádirat szerint a dizájner drogok beszerzésével és terjesztésével életvitelszerűen foglalkozó kiskunmajsai férfi a családtagjait bevonva 2018 januárjában terjesztői hálózatot épített ki: a finanszírozást és a helyi fogyasztók kiszolgálását részben az anyja, a szerek kóstolását, minőségellenőrzését a lánytestvére, a drogok elrejtését, tárolását és kiporciózását a fivére végezte, további két rokon pedig sofőrként vett részt a terjesztésben.

A bűnszervezetet irányító vádlott az új pszichoaktív anyagot részben egy tiszaföldvári és egy soltvadkerti férfitól szerezte be, akik a tiltott anyagok kereskedelméhez stabil értékesítési lehetőséget biztosítottak.

Tevékenységük leplezése, továbbá esetleges tettenérés esetén a súlyosabb felelősségre vonás elkerülése érdekében a bűnszervezet irányítója biztonsági intézkedésként bevezette, hogy a saját és az anyja közvetlen birtokában csak éppen annyi drog legyen, ami legfeljebb egy napra, az aktuális fogyasztók kiszolgálására elegendő. Kiterjedt és állandó vevőkörük „biztonságos” kiszolgálása érdekében lakókörnyezetükben figyelőket is alkalmaztak. Ennek ellenére a Bács-Kiskun megyei rendőri szervek bravúros felderítői munkát követő, összehangolt akció keretében 2020 júniusában lecsaptak rájuk.

A vádlottak mintegy két és fél éven keresztül az új pszichoaktív anyagot Tiszaföldvár, Csépa, Soltvadkert, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Jánoshalma és Mélykút területén terjesztették. Ennek során legalább 34 millió forint jövedelemre tettek szert, amelyből a nyomozás során 8,5 millió forint értékben került sor készpénz és arany ékszerek lefoglalására.

Az ügyészség a vádlottakat kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével – köztük hatot bűnszervezetben elkövetéssel is – vádolja, ezért velük szemben fegyház-, továbbá börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bűnszervezetben résztvevő vádlottak nem szabadulhatnak kedvezménnyel. Az ügyészség a gazdagodás erejéig vagyonelkobzást is indítványoz a vádlottakkal szemben. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi sajtóközlemény és képek az alábbiakban érhetők el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kabitoszeres-razzia-kiskunmajsan

 

police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Szalutált a szurkolók előtt a hosszabbításban szerzett gólja után Szoboszlai Dominik, aki eldöntötte a Sheffield United–Liverpool meccset szerda este a Premier League 15. fordulójában.
Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Szerda este Szoboszlai Dominik megszerezte második gólját a Premier League-ben. A magyar középpályás biztosította be az idegenbeli győzelmet a Sheffield United ellen, a Vörösök versenyben vannak a bajnoki címért.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!