2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Honosítás: az államtitkárság perre megy a cikk miatt

Perelni fogja az Indexet a nemzetpolitikai államtitkárság az egyszerűsített honosítást lejárató cikk miatt.

Wetzel Tamás helyettes államtitkár a távirati irodának azt mondta, a cikk a vonatkozó jogszabályok és gyakorlati ismeretek hiányára utal. Hozzátette ugyanakkor: azt eddig sem titkolták, hogy az egyszerűsített honosítással összefüggésben tapasztalhatók visszaélések, de ezekben az esetekben eljárás indul, és számos intézkedést hoztak az elmúlt időszakban a megelőzés érdekében.

Az Index egyébként arról írt, hogy a kettős állampolgárságra maffia épült, tízezrével kaphattak állampolgárságot hamisított papírokkal ukránok, oroszok, szerbek. Az internetes oldal azt állította, hogy több ukrán banda és magyar ügyvédi iroda is ráállt a hatalmas bizniszre.

Vadai ülést kezdeményez

A DK-s Vadai Ágnes az Indexen megjelent cikk miatt a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását szorgalmazza. Arra szeretne választ kapni a testület ülésén, hogy hogyan ellenőrzik a magyar állampolgárság megszerzését. A független országgyűlési képviselő azt mondta, hogy egy ilyen maffia kialakulása a jogos igénylők állampolgárságának megszerzését is veszélyeztetheti.

A Hír TV kérdésére, hogy a cikkben megjelenteken kívül van-e valamilyen más információja az ügyről, kitérő választ adott, szerinte az ügyben többféle információ is kering az interneten, de pusztán a cikk alapján is megérne egy együttes bizottsági ülést a kettős állampolgárság ügye.

„Az Alkotmányvédelmi Hivatalnak vagy a BM-nek cáfolnia kellett volna, ha ez nincs így. Nyilván olvassák az internetet, de ebben az ügyben nem történt semmi” – tette hozzá Vadai Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!