2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Hónapokig mérgezte az idős asszonyt, hogy végrehajtsa fondorlatos tervét + Videó

Hónapokig adagolt altatókat és nyugtatókat egy idős nőnek a gyanúsított azért, hogy az asszony érdi házát megszerezze. Majdnem elkövette a tökéletes bűncselekményt, azonban a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzése alapján az NNI nyomozóinak sikerült felderíteni a bűncselekményt.

  • Hónapokig mérgezte az idős asszonyt, hogy végrehajtsa fondorlatos tervét + Videó

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2019-ben indított nyomozást egy 94 éves nő halálának ügyében. A Budapesten élő asszony 2019 áprilisában ismerkedett meg Sz. Kálmánnal, egy a lakóhelyéül szolgáló társasházban történt lakásfelújítás során.

Megismerkedésüket követően a férfi anyagi haszonszerzési céllal, fokozatosan a későbbi áldozat bizalmába férkőzött és jó kapcsolat alakult ki kettőjük között. Sz. Kálmán ezután rendszeresen látogatta a sértettet a budapesti lakásán, sőt különféle ajándékokat, virágot, élelmiszert vitt neki.

Az egyedül élő asszony megmutatta az érdi nyaralóját is a férfinek, aki a megalapozott gyanú szerint azért, hogy a nő életét megrövidítse és a házat megszerezze, az asszony tudta nélkül HOSSZABB IDŐN KERESZTÜL ALTATÓ ÉS NYUGTATÓ HATÁSÚ GYÓGYSZEREKET ADAGOLT NEKI. A gyógyszeres befolyásoltság alatt álló asszonnyal először egy birtokbavételi szerződést kötött, majd rávette, hogy kössenek öröklési szerződést, melyben vállalta, hogy élete végéig tartásban és gondozásban részesíti az asszonyt, cserébe az idős nő ráhagyja az érdi ingatlanát. A szerződés megkötése előtt szintén gyógyszert adagolt az asszonynak.

Legyengült, zavartan viselkedett

Az egyébként jó egészségnek örvendő, önellátásra képes idős nő EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTA A GYÓGYSZEREK HATÁSÁRA GYORSAN ROMLANI KEZDETT, lefogyott, nehezen járt és zavartan viselkedett. A 2019. július 29-ről 30-ra virradó éjszaka az érdi házában, a gyógyszerek miatt kialakult egyensúlyzavara következtében elesett és olyan sérüléseket szenvedett, melyek a halálához vezettek. Miután Sz. Kálmán 2019 nyarától többször a sértettnél aludt az érdi ingatlanban, 2019. július 30-án reggel bejelentést tett a mentőszolgálat segélyhívó számán, miszerint a nagymamáját holtan találta az érdi házban. MINT AZ ELHUNYT HOZZÁTARTOZÓJA NYILATKOZOTT a helyszíni halottvizsgálatot végző orvosnak, a boncolás mellőzésének kéréséről. A halottvizsgálati bizonyítvány kiállítását követően INTÉZKEDETT AZ ASSZONY ELTEMETTETÉSÉRŐL IS. 

A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, 2019. november 07-én rendelt el nyomozást emberölés bűntettének elkövetése miatt, akkor még ismeretlen tettes ellen. A gyanúsított elfogására 2020. június 3-án, Érden került sor, azóta letartóztatásban van. A férfi a bűncselekmény elkövetését az eljárás során tagadta.

A nyomozás során kiderült, hogy Sz. Kálmán korábban több alkalommal követett már el egyedül élő, időskorú emberek sérelmére bűncselekményeket vagyoni haszonszerzés céljából, illetve az érdi asszony halálát követően újabb időskorúak behálózásával is próbálkozott.

A nyomozás befejezését követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyet megküldte a Pest Megyei Főügyészségnek.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!